Karnevalska udruga Markova kumpanija gostovala na 198. Samoborskom fašniku

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Paga, u subotu 3. veljače, karnevalska udruga Markova kumpanija iz Paga gostovala je na 198. Samoborskom fašniku.

KU Markova kumpanija predstavila je elemente tradicionalnog paškog karnevala, povorku, primopredaju vlasti i Marka Paštakremića. Uz karnevalske zastave, glazbu i taktove paškog kola, paški karnevalisti su na pozornici predstavili tradicionalnu žensku i mušku pašku nošnju, princa karnevala, dvije tradicionalne paške maškare, „Peružine” i „Licitarska srca”, a sve prisutne pozdravila je i teta Jelica.

– Ovo je prvi put da smo tradicionalni paški karneval i našu udrugu predstavili na samoborskom Fašniku. Osim nas, nastupilo je još osam grupa, a mi smo u kratkom, ali upečatljivom nastupu predstavili paški karneval te bogatu kulturnu i tradicionalnu baštinu. Bilo je veselo i zanimljivo, a naš nastup po reakcijama posjetitelja i domaćina koji su nas lijepo ugostili, bio je pravo osvježenje i iznenađenje, izjavila je Mirjana Tičić, predsjednica KU Markova Kumpanija.

Ispred fašničkih prijatelja, osim KU Markove kumpanije iz Paga, na glavnom samoborskom trgu nastupile su karnevalske grupe: Pikači – Selnica, Kokice Lokice – KUD Srce Koprivnica, Pačji ples – Društvo žena Reka, KUD Delovi – Novigrad Podravski, Dobovski šoumani – Dobova, Vikinzi iz Luča – Loč Dobova, Djeca cvijeća – Makarska rivijera, Kapelski krampusi – Brežice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...