KONAČNO DOBILI STAN Potresna ispovijest Zadranke s četvero djece: Živimo u šupi u kojoj mi stjenice grizu djecu

“Na Anteni, iz vašeg sam portala saznala da sam dobila stan. Samo sam plakala od sreće, plakala i plakala.  Ne mogu još doći sebi, ovdje gdje živimo postalo je neizdrživo, stjenice mi grizu djecu. Hvala svima na pomoći, a najviše doktoru Damiru Biloglavu koji nam je pomogao u ovoj teškoj situaciji” – ovim je riječima svoju ispovijest započela samohrana majka četvero djece kojoj je Komisija za dodjelu u najam gradskih stanova odavno dodijelila stan.

Zamolivši nas da njeno ime ne objavljujemo jer ne želi da je ljudi  sažalijevaju, kaže kako ipak želi progovoriti o svojoj situaciji, i to iz dva razloga: prvi je sramotna činjenica da ju kao samohranu majku četvero djece nitko u Zadru nije htio primiti za podstanara te danas žive u šupi, a druga je nepravedna dodjela socijalnih stanova u kojima žive i oni koji na njih nikakvo pravo nemaju.

– U Gradu već tri godine znaju za moj slučaj, a nakon što me je suprug ostavio, u studenom prošle godine opet sam im se obratila jer mi je stanodavac nakon 15 godina otkazao stan. Ali, u Gradu su mi rekli da nisam bila na listi i da sam se javila godinu dana nakon što je ona sastavljena. Rečeno mi je da se prijavim na listu te da se ona treba korigirati, ali mi se obiteljska situacija jako pogoršala. Javila sam se na 50 oglasa, ali nitko ne želi samohranu majku četvero djece, voda mi je došla do grla. Gradu sam se obratila s hitnom zamolbom i sada je, hvala Bogu, to riješeno. Nazvao me je doktor Biloglav, čekam da me nazovu i iz Grada i kažu mi da konačno mogu useliti u stan, priča nam ova Zadranka.

Njezina situacija osobito je teška i zbog bolesti troje djece koja trebaju niz lijekova na koje im odlazi velik dio prihoda. Dok je muž bio s njima i brinuo o djeci, situacija je donekle bila lakša, ali nakon njegova odlaska, kaže postalo je neizdrživo. O suprugovu odlasku ova samohrana majka otvoreno kaže kako je puknuo zbog teške obiteljske i zdravstvene situacije djece te da se ona sada mora sama boriti za njih.

– Pozivala sam i gradonačelnika i gospodu iz Odjela za socijalnu skrb neka dođu vidjeti uvjete u kojima moja djeca žive. Stan u kojemu živim u totalnom je rasulu, čak sam im poslala i fotografije stana kako bi vidjeli gdje živimo. Međutim, rekli su mi da ne funkcioniraju na način da idu po stanovima kao inspekcija, a možda bi i trebali početi dolaziti kako bi vidjeli gdje tko živi jer znam ljude koji žive kod svojih roditelja u kućetinama koje će nasljediti, a prijavljuju se kao podstanari koji nemaju ništa samo da bi došli na listu za gradski stan. A ja živim od statusa roditelja njegovatelja i od dječjeg doplatka, i od svega toga plaćam podstanarstvo u uvjetima koji su katastrofalni! To je šupa, sva su mi se djeca porazboljela, ali to je jedino što sam im kao samohrana majka četvero djece mogla priuštiti jer nas nitko drugi nije htio primiti, poručuje na kraju ova Zadranka, još jednom na kraju zahvaljujući Komisiji na čelu s Damirom Biloglavom koja joj je pomogla u ovoj životnoj nemilosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...