Na Bokanjcu uređen još jedan senzorički park; Dukić: “Grad Zadar je jedan od vodećih, ako ne i vodeći grad, po broju ovakvih senzoričkih igrališta”

Na Bokanjcu je završeno uređenje još jednog senzoričkog parka za djecu, trećeg u sklopu projekta Inclusive play i, kako smo imali priliku danas vidjeti, djeca se već igraju u njemu.

– Radi se o senzoričkom igralištu i za djecu s posebnim potrebama, odnosno da se uključe u normalan život sa svom ostalom djecom, a Grad Zadar je jedan od vodećih, ako ne i vodeći grad, po broju ovakvih senzoričkih igrališta i to me baš jako veseli, rekao je danas u prigodi obilaska novouređenog parka gradonačelnik Branko Dukić.

Sam projekt uređenja predstavila je v.d. pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra, Stefani Mikulec Perković.

– Ovo je treće igralište, odnosno treća lokacija koja je izgrađena u sklopu projekta Inclusive play. Projekt je financiran iz programa INTERREG-a gdje su u partnerstvu partneri iz Hrvatske i BiH. Stručni partner u projektu je Dječji vrtić Latica. S njima u suradnji je rađen i ovaj park kao i onaj u Vruljici i inkluzivne sprave na Višnjiku. Ono što se kroz projekt pokušavalo napraviti i čemu težimo je upravo stvaranje tih inkluzivnih zajednica i inkluzivnih igrališta gdje i djeca s teškoćama zajedno s djecom urednog razvoja mogu boraviti i jednako tako konzumirati javne prostore, kazala je.

Inače, vrijednost ovog projekta je 1.4 milijuna eura, a od toga udio Grada Zadra je 600 tisuća eura i sve tri lokacije napravljene su kroz 33 mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...