PET KANDIDATA Za županijsko priznanje za životno djelo predloženi su: Nives Kozulić, Josip Lisac, fra Andrija Bilokapić, Ivo Nižić i Venci Jurin

Uoči svečane sjednice Dana Zadarske županije, 16. travnja, Odbor za dodjelu javnih priznanja zaprimio je čak pet prijedloga za ovo najveće priznanje. Među njima je prijedlog za posthumnu dodjelu dugogodišnjoj ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje i predsjednici Društva arhitekata Zadar, Nives Kozulić, koju predlaže Društvo arhitekata za zasluge u arhitekturi i urbanizmu.

Ostali kandidati za priznanje za životno djelo su dr. sc. Josip Lisac, profesor emeritus, kojega za područje znanosti i kulture predlaže Ogranak Matice hrvatske u Zadru. Nadalje, Župno ekonomsko i Župno pastoralno vijeće za ovo priznanje predlaže fra Andriju Bilokapića, i to za područje odgoja, obrazovanja, kulture, humanitarnog rada, socijalne skrbi i promicanja ljudskih prava. 

Općina Preko i Pučko učilište Dom na žalu predložili su Ivu Nižića za doprinos u području kulture. A peti je kandidat Vjenceslav (Venci) Jurin kojega predlaže Nikica Simić za zasluge u području zdravstva.

Nakon sastanka Odbora za dodjelu javnih priznanja znat će se koji su kandidati ušli u uži krug, nakon čega će županijski vijećnici glasovati o predloženim imenima za ovogodišnje laureate. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...