Prevaranti opet u ime HZZO-a nazivaju umirovljenike i prodaju pojaseve za kralježnicu

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) obavješten je kako se ovih dana opet ponavljaju pokušaji prijevare građana, posebice umirovljenika, kojima se pokušavaju prodati različiti proizvodi u ime HZZO-a.

Kao primjer navode slučaj jedne osiguranice koja je prijavila da joj se nepoznata osoba telefonski lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a i pokušala prodati „pojas za kralježnicu“, inzistirajući da gospođa primi na kućnu adresu „paket kao poklon EU, uz plaćanje određene poštarine“, nazivajući pri tome sa skrivenog broja.

– HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome medicinska pomagala, usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana. HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Građane, koji se nađu u spomenutoj situaciji, pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji, napominju iz Zavoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...