Sjednicu Županijske skupštine napustili oporbeni vijećnici, nakon toga brzo je sve završilo

Današnja Županijska skupština, na čijem je dnevnom redu bilo 30 točka, nije prošla bez turbulencija, obzirom da su je u jednom trenutku napustili oporbeni vijećnici.

Naime, razlog tome je, kako su rekli, bio nezavisni vijećnik Željko Perica za kojeg su utvrdili da da je “skloniji” većini u Skupštini. Zbog toga je potpredsjednik Županijske skupštine Davor Čerkuč zatražio stanku. Dakle, obzirom da vijećnik Neven Klarić nije više s većinom u Skupštini, zanimalo ga je imaju li uopće kvorum.

S obzirom da gospodin Klarić više ne sjedi s vijećnicima većine, mi smo htjeli vidjeti kako stoje stvari po pitanju većine u Skupštini. Nakon konzultacija i razgovora pojedinačnih, zaključili smo da vladajuću većinu drži vijećnik Željko Perica te mi nećemo biti u mogućnosti imati status quo, ali bi ovim putem vijećnici oporbenih stranaka i manjine zamolili Željka Pericu da sljedeći put, ili već sada, može sjesti ovdje s vladajućima obzirom da je razvidno da već u nekoliko navrata…, pojašnjavao je Čerkuč razloge stanke kad ga je u tom trenutku prekinuo predsjedavajući Zoran Škifić s upozorenjem da to nije njegov posao i da bude korektan.

– Oporbeni vijećnici će dopustiti da novi kolega vijećnik položi prisegu i nakon toga ćemo napustiti sjednicu, objavio je potom Čerkuć.

Škifić mu je potom kazao kako mu to ne služi na čast.

Nakon što je novi vijećnik Tino Herenda, koji je na tom mjestu zamijenio Juru Zubčića, prisegnuo, oporbeni vijećnici napustili su Skupštinu, nakon čega je većina nastavila s radom i dnevnim redom pa je sve nakon toga trajalo vrlo kratko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...