SMIJEHOM PROTIV RAKA Liga protiv raka Zadar poziva u petak na predstavu “Pračovjek” Peđe Gvozdića

Liga protiv raka Zadar najavila je, kroz akciju “Smijehom protiv raka”, predstavu koja će se održati u petak, 16, veljače u HNK Zadar. Riječ je o predstavi “Pračovjek” Peđe Gvozdića za koju su ulaznice po cijeni od 10 eura već u prodaji.

Inače, Liga ovu akciju “Smijehom protiv raka” organizira  već 16 godina, dok se Dan mimoza održava već 17 godina.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je predsjednik Lige, gradonačelnik Branko Dukić, izrazio zadovoljstvo što će Zadar ove godine dobiti linearni akcelerator te se zahvalio svima koji su pomogli da se taj projekt realizira.

– Na računu je 355 tisuća eura, ili negdje oko dva milijuna i 600 tisuća kuna. Taj novac se ne može podizati bez dva potpisa, ravnatelja bolnice i, naravno, predsjednika Lige tako da nitko o tome neće samostalno odlučivati nego će se sve trošiti za sve potrebe onkološkog odjela, je li to u opremi ili edukaciji, naravno da će to biti iskorišteno u tu svrhu. Naravno, to nas ne sprječava da i dalje radimo za našu bolnicu pa će tako sve akcije, kao i ova sljedeća, ići u prilog u tu svrhu, a kasnije kad dođemo do ispunjenja, opredijelit ćemo se drugim odjelima ili potrebama naše bolnice, kazao je Dukić.

Nešto više o samoj predstavi rekla je Lada Šokota liz Lige protiv raka Zadar.

– Ovog puta imamo predstavu gospodina glumca Peđe Gvozdića, a zove se “Pračovjek”, urnebesna komedija o žensko-muškim odnosima koja datiraju još od pračovjeka. Naime, to je najdugovječniji one man show na Broadwayu i konačno je došao u Hrvatsku. U više od 52 zemlje je prikazana ta predstava. Ovaj put se Peđa Gvozdić uhvatio posla i napravio taj one man show. Još bih htjela reći da je prevedena na 25 jezika, a autor je tijekom trogodišnjeg razdoblja pripremao ovu predstavu. Trenutno više od 40 glumaca diljem svijeta izvodi komediju koja obara sve rekorde gledanosti, a sada je došao red i na nas. Nadam se da će i Zadar oboriti sve rekorde gledanosti, kazala je Šokota.

Inače, ovom će predstavom redatelj, lutkar i glumac Gvozdić obilježiti 10 godina umjetničkog rada u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...