TESTIRANJE Grad traži dvije čistačice, uvjet – poznavanje Zakona lokalnoj samoupravi

Grad Zadar objavio je natječaj  kojim traži dvije čistačice, što nije ništa neobično jer, iako su pod blokadom, imaju pravo zapošljavati nove djelatnike kada im dio ljudi ode u mirovinu. Međutim, ovdje u oko upada nešto drugo – uvjet kojega moraju ispuniti kandidati koji žele raditi u gradskoj upravi, a vjerujemo da će ih biti poveći  broj s obzirom da je riječ o poslu u gradskoj upravi, odnosno redovitoj plaći.

Naime, iako će raditi “na održavanju čistoće prostorija, brinuti o održavanju biljaka u gradskim prostorijama i obavljati i druge poslove po nalogu pročelnika, zamjenika pročelnika i pomoćnika pročelnika”, kako stoji u natječaju, kandidatkinje za čistačicu moraju proučiti statut Grada i Zakon o lokalnoj samoupravi!

U natječaju se tako navodi i “literatura potrebna za pripremu pisanog testiranja” u vidu članaka statuta koje moraju proučiti jer će na pisanom testiranju imati pitanja “vezano za Grad Zadar kao jedinicu lokalne samouprave”. No, očito je da moraju i proučiti Zakon o lokalnoj samoupravi s obzirom da se kandidate upozorava da na testiranju moraju poznavati “njegov djelokrug obavljanja poslova i ustrojstvo”.

Nakon ovakvog natječaja nameće se pitanje – hoće li čistačice bolje održavati čistoću i zalijevati biljke ukoliko budu poznavale “ustrojstvo Grada Zadra”? Da malo parafraziramo one poznate stihove: Da je čistačica biti lako, to bi bio svatko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...