TKO VARA BIRAČE Ante Rubeša (AM): “Gradonačelnik Dukić, Radeta i Vučetić su na kauču dogovorili blokadu proračuna. SDP u Zadru radi po nalogu HDZ-a”

Dok se u Zadru opet vodi borba oko murala vojnika čija slika svakoga dana osvane s nekim novim znakom, gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša tvrdi kako je sve to samo rezultat dogovora između HDZ-a i SDP-a s ciljem skretanja pažnje sa stvarnih problema građana. Za gradonačelnikovu krilaticu o “kauč vijećnicima” kaže kako je u ovakvoj situaciji Dukić zapravo razotkrio sam sebe:

– Time je dao do znanja da su se on, Radeta, Ćurković i Vučetić na kauču dogovorili o blokadi proračuna jer su oni ti koji su ga blokirali nakaradnim političkim dogovorom i tko zna već kojom po redu prijevarom birača. To se dogodilo tako što je Dukić članovima SDP-a objasnio da glasuju protiv svih amandmana i glasuju samo za one kojima su sporni izvori financiranja. Po nalogu HDZ-a, SDP-ovci su to i učinili te doveli do blokade proračuna. Ali, to im odgovara zbog superizborne godine jer uopće ne mare za Zadar, interes im je samo pobjeći u Zagreb. U prilog tome ide i činjenica da su odmah nakon blokade u javnost odaslali tezu o ustašama i partizanima, odnosno ideološkim podjelama, što je najveći dokaz dogovora između HDZ-a i SDP-a, tvrdi Rubeša, dodajući kako je svima jasno da je na djelu suradnja ovih dviju stranaka.   

Ni HDZ, ni SDP, međutim, ne mogu ostvariti ozbiljniji politički kapital ukoliko se u javnost ne lansiraju aveti prošlosti, odnosno ne ubaci ideološka kost oko koje će se građani prepirati, napominje čelnik AM-a, smatrajući odgovornim i predsjednika Gradskog vijeća, Marka Vučetića,  koji je trebao glasovati za pozitivne inicijative i amandmane, a ne “baviti se neuspjelim eksperimentima, osobito preko svojega lutka Danijela Radete”.

– Što se tiče stanja u Gradskom vijeću, jedina smo stranka koja je ponudila ostavku svojih vijećnika onda kada ju podnese i gradonačelnik Dukić. Ne zanima nas hoće li ostavku dati nezavisni vijećnici, SDP-ovci ili HDZ-ovci, zanima nas samo da gradonačelnik podnese ostavku s obzirom da je već triput  prevario navodnu gradsku većinu. A SDP je sve ovo vrijeme svojim sramotnim radom dokazao da su se obistinile priče o tome kako ne žele doći na vlast, već ostati u oporbi jer su odbili preko 30 inicijativa kojima bi naši građani mogli imati koristi, kaže čelnik Akcije mladih, koji ocjenjuje da je “kompletna situacija u Gradu nakaradna”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...