Smanjimo plastiku na planeti Zemlji; U petak akcija čišćenja Kraljičine plaže u Ninu

Turistička zajednica grada, Sveučilište u Zadru i globalna fondacija MBRC the ocean (koja u Hrvatskoj djeluje kroz udrugu Eko Kvarner)  organiziraju u petak 9. veljače 2024. sa početkom u 10 h čišćenje Kraljičine plaže u Ninu. U navedenu akciju uključeni su djelatnici ninskog komunalnog poduzeća, djelatnici Solane Nin te volonteri novoosnovane ekološke udruge Nin Eden.

Ovo je tek treća akcija MBRC the ocean fondacije na Jadranu, nakon mnogih odrađenih diljem planeta, pogotovo u zemljama tzv. trećeg svijeta, gdje je onečišćenje oceana u dramatičnom rastu, pogotovo sa plastikom.

Poanta aktivnosti fondacije koja ima sjedište u Hamburg je osim samog uklanjanja otpada sa obale i recikliranje istoga, tj. proizvodnja uporabnih ili ukrasnih predmeta od prikupljenog otpada, prodajom kojih se financiraju slijedeće akcije. Osim toga, najveći dio svih resursa fondacije ulaže se u kontinuiranu edukaciju učenika i studenata, kao i njihovih učitelja, nastavnika i profesora, jer smatramo da samo pojačanim obrazovanjem budućih generacija možemo spriječiti da se ponove greške naše generacije i generacija naših predaka.

Želja nam je da ova akcija postane tradicionalna, tj. da se svake godine na nizu odabranih lokacija održava po nekoliko puta, te da je prati i permanentna edukacija po školama i sveučilištima diljem Hrvatske, pogotovo u zimskim mjesecima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...