UOČI DRŽAVNOG PRVENSTVA Trener SK Zadar Robert Kralj: Želimo zadarsko streljaštvo vratiti na onu najbolju razinu njegove tradicije

Sutra na Mocirama Zadar ugošćuje Državno prvenstvo u streljaštvu za mlađe juniore i juniorke, i to u kategoriji zračne puške i zračnog pištolja na deset metara, prema ISSF -međunarodnoj kategorizaciji programa. U Zadar stižu mladi sportaši ove olimpijske discipline i to iz tridesetak streljačkih klubova iz cijele Hrvatske, a registrirano je oko 130 sudionika.

Trener Streljačkog kluba Zadar Robert Kralj uoči prvenstva kaže: Nekada je streljaštvo u Zadru bilo jako zastupljeno i razvijeno, bilo je puno uspješnih sportaša koji su se natjecali u ovoj disciplini. Ratne i poratne godine su se nažalost negativno odrazile na kontinuitet razvoja, a puno kasnije je i razdoblje korone učinilo svoje tako da nitko nije nastupao za klub. Sada se trudimo vratiti na scenu i mislim da vidno napredujemo. Prošle smo godine imali u Zadru turnir olimpijskih nada za djecu, također u prošloj godini i kamp za perspektivne strijelce gdje je organizator bio Hrvatski streljački savez, a Zadar domaćin. Sada ugošćujemo ovo državno prvenstvo. Širimo aktivnosti i organiziramo različite programe s ciljem da zadarsko streljaštvo vratimo na onu najbolju razinu njegove tradicije – optimističan je Kralj.

No, trener je svjestan i mnogih problema, a imali su ih i oko organizacije ovog državnog prvenstva.

– Grad nam pomaže, kupio nam je osam meta i na tome smo zahvalni. Ali, za ozbiljnu razinu ove discipline nedostaje nam još mnogo toga. Evo, na primjer, sada ćemo za ovo prvenstvo posuditi još 35 meta koliko je potrebno, a to se plaća. Kada bi se dostatno opremili, postali bi i financijski samodostatni, mogli bi sami svojim snagama puno toga brže i kvalitetnije organizirati. Nije u pitanju samo cijena najma meta, nego se mora pokriti transport, ljude koji instaliraju te mete, itd. Sve ovo se odnosi samo na zračno oružje, a o ostalome da i ne govorimo – kaže Kralj ne krijući zadovoljstvo činjenicom da se zadarsko streljaštvo ipak kreće prema naprijed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...