Vir: roditeljima školske djece uručena rješenja za financiranje školske opreme

Čak 241 pozitivno riješen zahtjev za ostvarivanje prava za financiranje školske opreme u školskoj godini 2023./2024., podatak je koji je razveselio sve roditelje školske djece na otoku Viru i Općinu Vir koja već godinama provodi ovaj natječaj. Zato je na maloj svečanosti uručenja rješenja roditeljima školske djece, načelnik Općine Vir Marino Radović izrazio zadovoljstvo brojem pristiglih i pozitivno riješenih zahtjeva.

– Sve nas može veseliti izniman broj zahtjeva za dobivanje ove općinske potpore, jer govori o sve većem broju školske djece na našem otoku. Zato ću na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložiti povećanje rodiljnih naknada. Ljudi i posebno djeca su ključ uspjeha svake zajednice, pa će nam se svaki uloženi euro višestruko vratiti, kazao je načelnik Radović te se vremenski vratio nekoliko mjeseci unazad, kada se početkom svake nove školske godine standardno raspisivao ovaj natječaj. Prošle godine prvi put nije.

– Ovaj natječaj nismo mogli raspisati u rujnu, jer je tadašnja većina u Općinskom vijeću blokirala općinski proračun. Onda kada smo odmrsili taj politički gordijski čvor, raspisali smo natječaje koji su bili na čekanju. U stvarno kratkom vremenu, općinske službe uspjele su riješiti brojne zahtjeve i natječaje zbog čega zaslužuju sve čestitke, pohvalio je načelnik Radović predani rad općinskih službi na obradi zahtjeva te činjenici da će istog dana kada su uručena rješenja o financiranju školske opreme, iznos od 350 eura po pozitivno riješenom zahtjevu biti na računima korisnika ove potpore. Riječ je o ukupnom iznosu od 84.350 eura za 241 pozitivno riješen zahtjev.

Roditelje školske djece posebno su zanimale novosti vezane uz moguću izgradnju nove polivalentne školske zgrade na otoku Viru.

– Izgradnja škole je u domeni Zadarske županije, pa Općina Vir, nažalost, nema mogućnost napraviti nešto više. Da imamo, imali bismo najljepšu školsku zgradu u županiji, kazao je načelnik Radović i dodao kako će Općina Vir u aktualnom proračunu ipak osigurati sredstva za projektiranje nove škole.

– Bez obzira na činjenicu da gradnja škole ne ovisi o nama, krenut ćemo u tom smjeru. Dosta je bilo čekanja da se netko sjeti da otok Vir i njegovi stanovnici, posebno djeca, zaslužuju značajno više od sadašnje zgrade Područne škole koja je ruglo, odnosno sve samo ne pristojna zgrada primjerena nastavi i odgoju djece, poručio je virski načelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...