Vlasnik staforda ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, predložen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je državljanin Republike Hrvatske (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 4. u vezi sa čl. 215. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, radi se o slučaju koji je jučer zgrozio javnost kada je 82-godišnja ženska osoba, a što je pokazala i obdukcija, preminula od posljedica ugriza pasa na Bulevaru.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja 2024. godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama čl. 4. toč. 20. i čl. 53. Zakona o zaštiti životinja i čl. 4., čl. 5. i čl. 10. Pravilnika o opasnim psima, iako svjestan da je njegov pas pasmine Američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje. Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula (između 23.00 sata 29. siječnja 2024. do 04,00 sata 30. siječnja 2024.), priopćeno je danas iz zadarskog Općinskog državnog odvjetništva.

Državno odvjetništvo predložit će sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. toč. 2. ZKP-a).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...