“Zmajke” krstile čak dva nova dragonboata na drugu godišnjicu osnutka

Dragonboat klub Zadar proslavio je drugu obljetnicu osnivanja. Na Punti Bajlo, u društvu brojnih suradnika, liječnika i prijatelja “Zmajke” su krstile čak dva nova dragonboata koja su dobile zahvaljući donacijama, javlja Radio Zadar.

Kumovi brodova Val i Zara su Iva Bencun, direktorica TZ Zadar i Tomislav Crnković, tajnik Kajakaškog saveza Zagreb. Dragonboat se krsti tradicionalnom kineskom ceremonijom. Zmajskoj glavi bilo je potrebno nacrtati zjenice kako bi – progledao.

Predsjednica Dragonboat kluba Zadar, Dubravka Karlović Babić, ponosna je na sve članice kluba.

– Zahvalne smo svim našim prijateljima, oduševljene podrškom koju imamo u ovom gradu, a o donatorima da ne pričamo. Svi su nas ganuli. Pozivam i druge – liječnike, sestre i pacijente koji su liječeni od raka dojke da nam se pridruže, rekla je Karlović Babić za Radio Zadar.

U brodu s glavom zmaja vesla dvadeset žena, a ovo veslanje namijenjeno je prvenstveno ženama koje su prebolile karcinom dojke, iako ima i članica koje nisu. Svi su dobrodošli. U samo dvije godine ove žene snažnog duha svojim su zajedništvom postigle jako mnogo. Idu na natjecanja, imaju odličnu opremu, a to koliko im dragonboat čini dobroga za psihičko i fizičko zdravlje, teško je riječima dočarati.

Dragonsice se trenutačno pripremaju za natjecanje u Barceloni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...