HNK ZADAR POPUT POČETNIKA, Zapaprio im Junak u 96. minuti!

HNK ZADAR – JUNAK SINJ 2:2 (Serbinov 8., Jurić 50. / Mastelić 59., 96.-11m)

21. kolo: 3.NL-jug (četvrti rang)

Zadar: Igralište Stanovi

Gledatelja: 117

Sudac: Lukša Klaić (Konavle)

HNK ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Iveljić, Grgić (Šutalo 89.), Luetić (Pedišić 92.), Jurić, Jakir, Gregov, Nakić (Ricov 84.), Serbinov.

JUNAK: Ćurković, Modrić, Jandrek (Marić 83.), Kulović (Katić 71.), Mastelić, Puljić, Mihovilović (Medvid 83.), Botica, Sikira, Poljak (Labrović 71.), Stanić (Vrdoljak 64.).

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast Hrvoju Ćustiću – koji je tragično preminuo 29. ožujka 2008., na igralištu Stanovi tijekom utakmice NK Zadar-Cibalia. Na mjesto kobne nesreće, cvijeće su položili trener i pomoćni trener HNK Zadar, Marin Oršulić i Zvonimir Jurić.

Domaćin je poveo već u 8. minuti preko Danyla Serbinova, nakon velike pogreške sinjske obrane. Akciju je počeo Bruno Grgić koji asistira Ukrajincu, ovaj s trinaest metara pogađa desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

U 32. minuti silovito je s 27 metara opalio 21-godišnji Serbinov – koji je desnicom dobro uzdrmao lijevu vratnicu.

Igrala se 50. minuta, Nakić je probio dvojicu obrambenih igrača Junaka, uposlio Anđela Kordića koji asistira za Kristijana Jurića – kojem nije bilo teško s nekih šest metara po sredini pogoditi za 2:0.

Smanjili su gosti sjajnim pogotkom Ivana Mastelića (59.) – koji udarcem s dvadesetak metara, iskosa s lijeve strane – precizno šalje loptu u lijevi kut vratara Matasovića. Loptu je prije pogotka izgubio zadarski kapetan Domagoj Muić.

Veliku prigodu promašio je u 71. minuti Nakić, međutim, pucao je s osam metara traljavo, pravo u noge Junakovog vratara Marka Ćurkovića.

Jedanaesterac je u 82. minuti promašio za HNK Zadar Krešimir Luetić (srušen Serbinov), tukao je u desnu stranu, ali je Ćurković bio na pravom mjestu.

I kad su svi mislili da je utakmica gotova – u 95. minuti Mihovil Šutalo ruši Marina Labrovića, za suca Klaića to je bio čisti prekršaj za 11 metara. Domaći igrači i gledatelji su negodovali, ali uzalud. Siguran realizator u 96. minuti bio je Mastelić za konačnih 2:2. Nakon utakmice malobrojni gledatelji – žestoko su izvrijeđali suca Klaića sočnim psovkama, kao da im je sudac kriv…

HNK Zadar je neoprostivo kiksao, imao je tri boda već “u džepu” –  te su sami krivi za ishod današnjeg dvoboja! S druge strane, Zagora je bila sigurna u gostima. Nakon ispadanja iz Kupa NSZŽ i poraza u Posedarju od Hrvatskog viteza, nervoza je lagano ušla u zadarske redove. Rekli bi, kako igrači HNK Zadra misle da su nedodirljivi i najjači – što nema veze s vezom! To je pokazala i današnja utakmica na Stanovima. Ako nastave i dalje igrati “poput razmažene balerine”  – u pitanje će im sigurno doći i prvo mjesto na ljestvici – koje vodi u kvalifikacije za treći rang natjecanja (2.NL), a još moraju i na Borovište “na noge” Zagori Unešić…

U 22. kolu, sljedeće subote 6. travnja od 16.30 sati, HNK Zadar gostuje u Biogradu kod Primorca.

Evo i ostalih rezultata 21. kola:

Hrvatski vitez – Primorac Biograd (1:0)

Kamen – Zagora (0:3)

Omiš – Neretvanac (3:1)

Uskok – Neretva (0:1)

Vodice – Sloga (1:0)

GOŠK Dubrovnik – Zmaj (1:0)

Split – GOŠK Kaštela (1:1)

Ljestvica:

HNK Zadar 48 bodova, Zagora 47, Junak 38, Hrvatski vitez 36, GOŠK Kaštela 35, Omiš 33, Primorac 32, itd.

Strijelci:

17 golova: Matej Maretić (Zagora)

14: Ivan Mastelić (Junak),

13: Ivan Krajina (Zagora)

11: Krešimir Luetić (HNK Zadar)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...