HZZO na listu dodao lijek za rijetku bolest od koje boluje mala Lava

HZZO je izvijestio je danas da je na listu uvršten lijek trientindiklorid za liječenje Wilsonove bolesti, a prema izmijenjenim kriterijima za primjenu lijeka Risdiplama on će biti dostupan svim bolesnicima s dijagnozom spinalne mišićne atrofije (SMA), prenose agencije.

Na listu su uvrštene i generičke paralele postojećih lijekova, priopćili su nakon sjednice Upravnog vijeća.

Na liste ortopedskih i drugih pomagala HZZO-a dodana su pomagala iz skupine proteze za noge (podskupina stopala), te pomagala endotrahealna kanila plastična s balonom i bez balona, ovlaživač zraka za inhalator kod traheotomiranih te ovlaživač zraka kod traheostome.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti od ožujka se mijenja vrijednost rada u skladu s Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama kojom se usklađuju koeficijenti složenosti poslova djelatnika u javnim službama.

U bolničkoj zdravstvenoj zaštiti odlukom vijeća korigirat će se i vrijednosti koeficijenata za dijagnostičko-terapijske skupine (DTS), dijagnostičko-terapijske postupke (DTP), dan bolničkog liječenja (DBL) i cijene DTP-a za programe preventivne zdravstvene zaštite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...