JOŠ TRI TJEDNA Roditelji budućih prvašića podnose prijavu za upis u školu svog djeteta

Upisi u osnovne škole provode se elektroničkim putem korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole, a prijave za redovan upis otvorile su se 22. veljače 2024. godine, te roditelji preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/  mogu podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u prvi razred osnovne škole sve do 31. ožujka 2024., podsjećaju na svojoj službenoj stranici iz OŠ Šime Budinića.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak (*u sustavu za produženi boravak prvotno morate kliknuti da želite komercijalni program). Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada po upisnom području.

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorit će se od 1. veljače 2024. godine i bit će otvorene do 31. ožujka 2024.

Uz prijavu za redovne upise u prvi razred osnovne škole od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, napominju iz Budinića.

Također i dodaju…

-S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. U tim situacijama roditelje/skrbnike molimo da se jave u ured psihologa/socijalnog pedagoga radnim danom u vremenu između 8,30-9,30 sati. Slobodno nas i kontaktirajte na broj mobitela 099/8069 021 ili na e-mail: [email protected]

Isto tako, uputili su i zamolbu roditeljima/starateljima da redovito prate nnjihovu web stranicu jer će na istoj biti objavljen raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece koji će se odvijati u školi kojoj dijete pripada po upisnom području,  a kasnije i natječaj za ostvarivanje prava na uslugu produženog boravka.

-Naime, u aplikaciji odabirete opciju produženog boravka, međutim time izražavate samo svoj zahtjev, a kasnije će biti potrebno dostaviti potrebnu dokumentaciju. Za sve nejasnoće i upite obratite nam se na gore navedene kontakte, veselimo se upoznavanju naših budućih učenika!- poručili su iz OŠ Šime Budinića Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...