NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI Titulu najboljih uzeli Sara Žuvanić i Matej Nevešćanin

U Press sali u Dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku održana je svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša grada Zadra za 2023. Organizator izbora i ove svečanosti bila je Športska zajednica Grada Zadra. Na javni poziv klubovi i udruge odaslali su svoje prijedloge, poslije čega je povjerenstvo sve razmotrilo i proglasilo najbolje.

Sve nazočne u ime Športske zajednice Grada Zadra i u svoje ime pozdravila je Snježana Jurinić, predsjednica, ujedno i zamjenica pročelnice u Odjelu za kulturu i sport u Gradu Zadru. Ona je, uz ostalo, istaknula kako se u Zadru kontinuirano i sustavno promiče i potiče sport za sve, posebno za djecu i za mlade, a potporu imaju i sportska rekreacija i parasportaši. Kazala je i da je sustavno bavljenje sportom nadasve korisno za pojedinca i za cijelo društvo, te pred kraj svoga obraćanja zahvalila Branku Dukiću, gradonačelniku i Gradu Zadru za svekoliku potporu sportu i sportašima, kao i Hrvatskom olimpijskom odboru na izvrsnoj suradnji, razumijevanju i na potpori.

U ime Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) skupu se obratio Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini. On je, također, istaknuo izvrsnu suradnju sa Športskom zajednicom Grada Zadra, kao i Gradom Zadrom i dodao da će i u budućnosti HOO podupirati što je više moguće različitih programa. Čestitao je dobitnicima na njihovim postignućima i nagradama, te im poželio puno uspjeha.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada i priznanja. Posebna priznanja ŠZGZ dobili su KK Zadar, te Branko Began i Marijan Siketić iz Sportske udruge slijepih i slabovidnih osoba Donat. Potom je dodijeljen Trofej za darovite i perspektivne sportašice i sportaše, a dobitnici su Vita Franov, Stella Patrk i Noemi Deanne Marcikić iz Kluba ritmičke gimnastike Sirena, te Anabela Rados iz Hrvačkog kluba Zadar, Judo klub Zadar i Boksački klub Ares.

Kao najbolji sportski klub u području sveučilišnog sporta nagrađena je košarkaška momčad Sveučilišta u Zadru, a najbolja ekipa je ženska štafeta Sveučilišta u Zadru. Hana Sivec iz Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru najbolja je sportašica, a njezin kolega Roko Erslan najbolji je sportaš.U području sporta osoba s invaliditetom naslov najboljeg ponio je Mateo Škara iz Taekwondo kluba Donat. Za najuspješnijega trenera u 2023. proglašen je Ante Zanki iz Judo kluba Zadar.

U konkurenciji za najbolju sportsku ekipu pobjednice su nogometašice, seniorke ŽNK-a Donat, dok je osmerac Jadrana najbolja momčad. Na koncu, za najbolju je sportašicu Zadra u 2023. proglašena je Sara Žuvanić iz Veslačkog kluba Jadran, dok je Matej Nevešćanin iz Kluba za skokove u vodu Zadar 2011. najbolji sportaš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...