NE PUŠTAJTE NEZNANE U DOMOVE Predstavile se kao sestre, mjerile joj tlak pa -opljačkale…

Policija je ponovno upozorila građane da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove…

Riječ je osobama koje su došle na kućnu adresu 81-godišnje hrvatske državljanke i predstavile se kao medicinske sestre u kućnoj njezi (patronažne sestre) koje mjere krvni tlak.

 

Ne sluteći prevaru, 81-godišnjakinja ih je primila u stan nakon čega je jedna od njih mjerila joj tlak dok je druga za to vrijeme iskoristila nepažnju oštećenice i iz spavaće sobe otuđila novac i nakit u vrijednosti oko 3550 eura.

Tako su je oštetile kaznenim djelom teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti i zdravstvenog stanja osobe.

“Stoga ponovno upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove. Svakako treba zatražiti od tih osoba službene iskaznice, a i provjeriti s institucijom iz koje takve osobe navodno dolaze”, objavili su iz PU primorsko-goranske.

Svaku sumnju na počinjenje ovakvog ili sličnog kaznenog djela, odnosno, ako ste oštećeni bilo kojom kažnjivom radnjom odmah prijavite policiji na broj 192, piše N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...