ODGOVOR ČITATELJIMA Antena završila proces konsolidacije; Kako smo se spasili od Sime Dubajića

Kako u zadnje vrijeme od naših čitatelja i pratitelja na društvenim mrežama dobivamo česte upite i iskaze čuđenja  i zbunjenosti zbog toga što – kako nam kažu – „Antene više nema na Facebook profilu“ već im se „klikom“ na Antenu otvara profil nekog drugog portala koji nema veze s nama, dužni smo vas obavijestiti o čemu se zapravo radi i kako je do toga došlo. No, ne brinite drage čitateljice i čitatelji Antene, sve će doći na svoje i čitat ćete nas i dalje na svim platformama kao i do sada.

Ali, prije nego objasnimo o čemu se radi, evo jedne priče, anegdote na koju nas silno podsjeća ovo što nam se dogodilo. Naime, tamo iza Drugog svjetskog rata na ovim je prostorima haračio jedan usiljeni narodni heroj koji se kitio ratnim zaslugama, ali je bio i silni ovisnik o materijalnim koristima kojih mu nikad nije bilo dosta. Zvao se Simo Dubajić. Tako je Simo jednom poštenom čovjeku iz našega kraja prodao svoju kuću. Ovaj mu je sve pošteno do zadnjeg dinara platio i uselio u kupljenu kuću. Ali, ne lezi vraže, eto Sime nakon dva-tri mjeseca, dovezao blokove, pijesak i cement pa krenuo zidati gornji kat na kuću koju je prodao i uredno naplatio. Kad je vidio što se događa, pošteni kupac sav u čudu iziđe iz kuće i vikne: „Pa, Simo, zaboga, što to radiš?. Simo ga pogleda te hladno i odlučno uzvrati: „Ajde bogati što vičeš, ako sam ti prodao kuću, nisam i zrak iznad kuće“.

Priča s Faceobook-om Antene je, rekli bismo, jedna kopija ove anegdote o Simi Dubajiću. Bivši vlasnik Antene Franko Pavić koji je mjesecima nakon što je prodao firmu i za nju bio uredno plaćen ostao raditi u Anteni, po odlasku iz firme jednim je klikom FB profil Antene „pretvorio“ u profil svog portala 023, a tim jednim „klikom“ i oko 80 tisuća dosadašnjih pratitelja medija Antena potezom prsta postali su pratitelji njegovog portala.  Na upit, zašto je to uradio, odgovor je bio po uzoru na Simu Dubajića: „To je moje“. Dakle, to je onaj zrak koji je njegov jer on, eto ako je prodao Antenu nije prodao i FB profil Antene iako je taj FB profil izgrađen pod imenom, pod sadržajima i pod radom novinara Antene. Ako ste mislili da je Simo Dubajić mrtav, varate se. Njegov duh još kruži ovim prostorima i nikad  nitko ne zna kada će se susresti s tim duhom prošlosti.

Treba li uopće dodati da je osoba koja je to napravila, otvorila vlastiti privatni portal u vrijeme kada je plaću uredno primala na našem portalu. To je izravno kršenje Zakona o radu koje se zove zabrana natjecanja radnika s poslodavcem. No, za našeg Simu Dubajića to je sasvim normalna stvar. Primaš plaću na portalu poslodavca, a puniš paralelno i svoj portal. Nema redakcije na svijetu koja takvoj osobi ne bi istoga trena na temelju zakona „zbičila“ izvanredni otkaz. Ali kad smo mi našeg Simu Dubajića upitali zašto to radi, odgovor je bio u očekivanom stilu: Ja imam pravo na to. I poslije Sime – Simo!

Ima toga još, ali ovom prilikom zaustavit ćemo se na ovome jer smo dužni našim čitateljima objasniti što se dogodilo. Jedno profesionalno povjerenje i korektnost prema svim djelatnicima, poglavito prema njemu kao bivšem vlasniku i kasnije djelatniku Antene, vratila nam se, eto, po receptu Sime Dubajića.

A što se tiče Antenne d.o.o. kao nakladnika medijskog portala i radija, sa zadovoljstvom želimo izvijestiti javnost i naše čitateljice, čitatelje, slušateljice i slušatelje da je upravo ovih dana u potpunosti završen proces organizacijske, financijske i kadrovske konsolidacije tvrtke te da, nakon teškog razdoblja opstrukcija i brojnih iznenađenja a la Simo Dubajić na koje smo nailazili, sada se punim jedrima i s optimizmom možemo posvetiti samo  onome što je naš temeljni posao – stvaranje zanimljivih medijskih sadržaja uz potpuno neovisno novinarstvo. Neovisno od bilo koga i prema bilo kome…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...