RADOVI NA OTOČNOJ KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI Vir održavanje u ovoj godini planira podizanje oko 7.000 metara javne rasvjete

Komunalno poduzeće Vir održavanje je od početka 2024. ušlo u šestu godinu izvođenja radova na modernizaciji postojeće i podizanju nove javne rasvjete u onim ulicama u Viru koje je još uvijek nemaju. Tako će se projektom „Tisuću lampi“ provesti modernizacija javne rasvjete kako bi sve otočne ulice i naselja dobile energetski učinkovitu rasvjetu koja zadovoljava zahtjeve iz Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Zbog lakšeg projektnog obuhvata odabrane su trafostanice u Žitnoj, Boboviku, Marini, Slatini, Brdonji, Velikoj Slatini, Pedinki, Torovima i Kozjaku. Ovaj veliki projekt Vir održavanja odobren je od natječajnog povjerenstva Zadarske županije, pa je sada u završnoj fazi pripreme za povlačenje sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. No bez
obzira na rezultat natječaja, Vir održavanje će u doglednom vremenu realizirati projekt, a dotad se u virskim ulicama postavlja nova javna rasvjeta.

– Uz redovne sezonske poslove koje obavljamo po cijelom otoku, mi smo u značajnim radovima na postavljanju nove javne rasvjete. U ovoj godini planiramo podizanje oko 7.000 metara javne rasvjete, a provodit ćemo ga dinamikom koja zbog radova na otvorenom ovisi o vremenskim prilikama i brojnim drugim situacijama na terenu kaže direktor Vir održavanja Marko Klanac.

Tako je od početka godine do sredine ožujka Vir održavanje s javnom rasvjetom kompletno odradilo Antinu ulicu, potom potez od Antine ulice do Žitne, ulicu Laz II (odvojak k.č.br. 11190), Put Smratine te ulice Smratina IV, Smratina VI, Straža XVII, Straža XXV i Marovu ulicu. Ulica Laz II (odvojak k.č.br. 11245) odrađen je u prvoj fazi, kao i Zadarska ulica te Straža XXIII. Pored ovogodišnjeg plana izvođenja nove javne rasvjete u ulicama koje je nemaju, virsko komunalno poduzeće na lageru još ima oko 20.000 metara projektirane javne rasvjete koja još nije izvedena, kao što postoje brojne ulice na otoku u kojima javna rasvjeta – izvedena prije 20 ili 30 godina – zahtijeva potpunu rekonstrukciju. (Kažimir Škrbić)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...