RJEŠAVAJU PREPREKE Pročelnica Mikulec Perković: Grad priprema sve aktivnosti za otvaranje Centra 

Nakon što su tri člana radne skupine Centra za mlade podnijela ostavke, gradonačelnik Branko Dukić najavio je kako će Grad u najkraćem roku prostore Centra staviti mladima na raspolaganje. Pojasnio je kako će stručne službe gradske uprave, do osnivanja ustanove, obavljati nužne poslove te biti servis korisnicima u njihovim prostorima kako bi im omogućili nesmetano obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

S obzirom da danas u Zadar dolazi državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, te da će obići Centar za mlade, gradsku pročelnicu Upravnog odjela EU fondova, Stefan Mikulec Perković pitali smo može li Centar funkcionirati na ovakav način s obzirom da je riječ o projektu realiziranom sredstvima EU-a. Ona, pak, napominje kako prepreke za ovakav  model funkcioniranja Centra nema:

– Predmetni projekt sufinanciran je u sklopu ITU mehanizma iz sredstava Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija za razdoblje 2014.-2020. Grad Zadar proveo je radove na rekonstrukciji objekta bivše vojarne vrijedne 5,2 milijuna eura, te  dodatno uredio i pripadnih 4.000 metara četvornih okoliša samog objekta. Sam ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za revitalizaciju ove brownfield lokacije nije definirao isključivi model funkcioniranja Centra nakon završetka rekonstrukcije, odnosno radova, slijedom čega za navedeno nema prepreka, kazala nam je Mikulec Perković.

S obzirom da već nekoliko puta odgađano otvaranje te činjenicu da je Centar bez radne skupine, a nije osnovana ni javna ustanova koja bi njime upravljala, pročelnicu smo pitali kada bi Centar bio stavljen u funkciju?

– U ovom trenutku stručne službe gradske uprave rade na pripremi svih aktivnosti za otvaranje Centra, te ćemo uskoro ćemo obavijestiti javnost o daljnjim koracima, najavljuje Mikulec Perković.

Ostaje nam vidjeti što će nakon sastanka s državnom tajnicom danas biti dogovoreno te koji će model upravljanja Grad pronaći kako bi ga konačno stavio u funkciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...