TRAŽI LI POGLAVARSTVO NAFTU PO GRADU Prometni redar regulira promet kraj OŠ Š. Kožičića Benje kako bi se spriječile opasne i incidentne situacije

Zbog zatvaranja tri glavne prometnice u zapadnom dijelu grada, Ulica Denisa Špike, odnosno Put Dikla te ulice Matije Gupca na Žmirićima zbog radova u sklopu Aglomeracije već duže vrijeme vlada popriličan prometni kaos u ulicama koje se nalaze u sredini između ove dvije lokacije. Najgora situacija je na potezu Put Nina, Asje Petričić i Put Petrića, posebno u pravcu koji prolazi uz OŠ Šimuna Kožičića Benje.

Uz sve navedene radove, Pfeifferu su se na Žmirićima priključile još dvije tvrtke, Hrvatske ceste i Strabag zbog čega je prometnica na ovoj lokaciji postala zatvorena za sav promet. Cijela ova situacija s iskopavanjem i prekapanjem gradskih ulica dovela je vozače koji gravitiraju zapadnom dijelu grada na kvartovsku prometnicu na Putu Petrića na putanji prema OŠ Šimuna Kožičića Benje što je dovelo do potpunog prometnog kolapsa na križanju ulica Put Petrića i Ivana Zajca te Ivana Zajca i Asje Petričić koja prolazi uz samu školu.

Kada se uvidjelo kakav kaos vlada na ovim lokacijama iz Grada Zadra angažirali su prometnog redara koji regulira promet na spoju ulica Ivana Zajca i Asje Petričić, pored školskog igrališta te bi sada vozači koji dolaze iz smjera Petrića i uključuju se u ulicu Asje Petričić za sada trebali imati prednost, Grad Zadar odlučio je angažirati prometnog redara, a promijenjeno je i prvenstvo prometa na spoju s ulicom Asje Petričić, pa bi tako vozači koji dolaze s Puta Petrića sada trebali imati prednost. Čitava nova regulacija doprinosi sveopćem kaosu u prometu, prvenstveno u ranim jutarnjim i kasnijim poslijepodnevnim satima, kada ljudi odlaze i vraćaju se s posla. S obzirom kako je opće poznato da naši sugrađani ne prate previše prometne znakove već više voze po navici i sjećanju, tako je nova regulacija izazvala more nervoze i sveopću zbrku. Tijekom cijelog dana čini se da dok nema prometnog redara, malo tko zna tko kada treba stati, a kada krenuti.

– Pitanje Aglomeracije je nužno, i kada se izgradi pokazat će se koliko je projekt bio svrsishodan. Izazovan je i uzrokuje mnoštvo problema, pogotovo u prometu. Naša je odgovornost da napravimo sve za budućnost tog područja, da taj sustav profunkcionira na cijelom području grada Zadra. Već nekoliko godina prolazimo izazovno razdoblje. Put Dikla će biti zatvoren još mjesec dana, što znači pojačan promet pokraj škole što je jako osjetljivo područje, ali vjerujem kako će taj problem nestati otvaranjem Puta Dikla. No, eto nekada je bilo nezamislivo da prometni redari dođu na teren i pokušaju pomoći u tom, da kažem, ludilu. U svemu tome važna je i uloga medija koji moraju učestalo obavještavati svoje čitatelje, pratiti promet i ukazivati na prometnu regulaciju u određenim dijelovima grada, poručio je Dukić svaljujući krivnju kolapsa u prometu na ovoj dionici ne na Grad i istovremeno zatvaranje dvije prometne žile kucavice u zapadnom dijelu grada već očito na medije koji nisu pravovremeno davali upute građanstvu kojim koridorima se mogu provlačiti kroz grad u kojem gotovo svaka ulica izgleda kao da Poglavarstvo pokušava pronaći naftu, a ne unaprijediti život svojih žitelja.

Pročelnik Robertino Dujela istaknuo je kako je na navedenoj lokaciji angažiran prometni redar koji odrađuje cjelodnevnu regulaciju prometa, odnosno u vrijeme najvećeg opterećenja, kada sugrađani odlaze i dolaze s posla.

– Dodatno smo zatražili i asistenciju Prometne policije čija je to temeljna djelatnost, tako da će se izmjenjivati u tom poslu redar i policajac na križanju uz samu školu. Zatražili smo i od Odvodnje da situaciju  s otvaranjem Ulice Denisa Špike riješi čim prije. Obećano nam je da će to biti daleko prije ugovorenog 1. svibnja, poručio je Dujela.

Do tada sugrađanima samo preostaje “ubaciti živce u ler” i što bezbolnije proći prometnu agoniju do ponovne uspostave glavnih pravaca u smjeru Petrića, Borika i Dikla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...