TV SERIJA Ovog proljeća novo snimanje u Zadru – prilika za globalnu promociju grada

Ovog proljeća, točnije sredinom travnja, u Zadru će se provesti snimanje TV serije koja našem gradu može donijeti globalnu promociju – prije svega turističku promociju, ali i promociju kao film friendly destinacije prikladne različitim žanrovima.

Radi se o snimanju koje provodi domaća produkcija Embassy films (Ambasada studio d.o.o.) za američku produkciju, te svjetskom projektu koji će se snimati na brojnim lokacijama među kojima je i nekoliko lokacija na zadarskom području. Embassy films poznata su dubrovačka produkcijska ekipa koja se već dugi niz godina bavi filmskom i TV produkcijom, uglavnom za inozemne naručitelje koji u Hrvatsku dolaze realizirati svoje projekte, a dugogodišnje iskustvo ovu je produkcijsku kuću pozicioniralo na sam vrh ljestvice domaćih produkcija što je rezultiralo brojnim uspješnim suradnjama sa zvučnim imenima poput BBC-a, NBC-a, HBO-a te serijala Igra prijestolja koji su se iz godine u godinu vraćali u RH…

Osim same gradske jezgre i užeg središta grada, snimat će se i u okolnim dijelovima županije te na otoku Pagu. Sve logističke pripreme su u tijeku, a produkcija je u intenzivnoj suradnji i svakodnevnoj komunikaciji s lokalnim dionicima koji svesrdno pružaju svoju podršku, kao i u komunikaciji s lokalnom zajednicom. Pripreme se odvijaju i u suradnji s Ustanovom INOVAcija koja s produkcijama surađuje u sklopu svoje redovne aktivnosti filmskog ureda.

Filmski ured Zadar zainteresiranim produkcijama pruža logističku i tehničku podršku na prostorima Zadarske županije te ju tako promovira kao poželjnu destinaciju snimanja različitih vrsta projekata istovremeno potičući lokalni i regionalni razvoj, navode nam iz Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije -INOVAcija.

Smiljan Tolj, Embassy films, ne skriva zadovoljstvo…

„Drago mi je da napokon, nakon nekoliko godina snimanja u Županiji radimo i u Gradu Zadru- uvijek uz pomoć svih institucija na čelu s Filmskim uredom“- tvrdi Tolj.

Katarina Colić, ravnateljica Ustanove INOVAcija, naglašava:

„Besplatnim uslugama koje kroz filmski ured pružamo svakodnevno domaćim i stranim produkcijama potiče se međusektorsko umrežavanje turizma i audiovizualnih djelatnosti i s njima povezanih stručnjaka, a to predstavlja doprinos lokalnom i regionalnom razvoju, ne samo trenutno nego i dugoročno. Naime, filmski turizam globalni je fenomen koji, kao rezultat uspješno provedenog projekta snimanja, lokacijama može donijeti ogromnu popularnost te otvara mogućnost razvoja posebnih oblika turizma kroz poticaj stvaranja novih, ponekad i atipičnih, turističkih atrakcija. Imamo ogroman potencijal jer je naša županija bogata lokacijama koje estetski i logistički odgovaraju produkcijama, a povijesno nasljeđe Zadra može biti izvor inspiracije za tipski različito stvaralaštvo. Kroz rad naše Ustanove te aktivnosti filmskog ureda i Centra za kreativne industrije to ćemo promovirati i naglašavati i dalje kroz nadolazeće projekte“- ističe Colić i najavljuje nam u budućnosti još aktivnosti na unrežavanju audiovizualnih djelatnosti i turizma…

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...