U NEDJELJU 7. TRAVNJA, 14. Biciklijada “Od Branimira do Branimira”

U tijeku su pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja i koji su bogati posebno sportskim događanjima. Uobičajeno, program Županijskih dana započinje tradicionalnom i prepoznatljivom biciklijadom „Od Branimira do Branimira“, koja se ove godine održava 14. godinu za redom.

14. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin, održat će se u nedjelju, 7. travnja 2024. godine u trajanju od 11,00 do 13,00 sati . Biciklijada koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru. Organizatori ove manifestacije su Zadarska županija i Grad Nin, a suorganizatori PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i TZ Grada Nina .

Biciklijada koju je 2008. godine pokrenuo Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života, promovira zdrav način života, posebno u vremenu kada sve više i odraslih i djece provodi uz mobitele ili računala.

I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin te Calimero sport. Kao svih dosadašnjih godina sudionici će na startu dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina, prijavom na biciklijadu sudjeluje se u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta. Calimero sport nam je i sponzor ostalih nagrada – servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu s ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.

U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana koji nas izmamljuju češće vani. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .

I ove godine u realizaciji biciklijade sudjeluje i HAK koji će postaviti info pult s promo materijalima, te maleni biciklistički poligon, na kojem će sudionici moći iskušati neke od vještina upravljanja biciklom, kako to HAK radi već godinama u sklopu natjecanja “Sigurno u prometu” te “Sigurno u školu s HAK-om”.

Ove godine prijave počinju sutra 22. ožujka i trajat će do 5. travnja 2024., u 14 sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade bit će osiguran siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta i HAK-a.

Povratak iz Nina za Zadar je individualan i nije u sklopu organizacije manifestacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...