USIJANJE Sukobili se Radeta (SDP) i Nekić  (HDZ), Radeta poručio: Zaposlili ste pedofila u školi! Rubeša: Policija, u pomoć, tuku se vani!

Situacija na Gradskom vijeću nešto prije podne toliko je kulminirala da je vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, otrčao na hodnik i počeo vikati: “U pomoć, zovite policiju, tuku se vani!”.

Ovome je prethodilo isključenje SDP-ova vijećnika Danijela Redete koji je dobio treću opomenu i udaljen je sa sjednice. Naime, Radeta je gradonačelniku spočitnuo “345 godina politike HDZ-a koje daju rezutate kakve vidimo na ulicama Zadra”:

– Za to ste isključivo odgovorni vi s obzirom da ste sve ove 34 godine obnašali izvršnu vlast u gradu Zadru. Umjesto da štitite interese građana Zadra, postali ste zaštitno lice kriminalcima, lopovima, nasilnicima i pedofilima. Kada su u  pitanju kriminalci, građevinski i mafijaški lobi, ustupii ste im javni prostor, grade kako hoće i gdje hoće, bez ikakvih pravila, radili ste im ceste na štetu naših sugrađana. I onda se sjetite PR-a  vratite Trogrlića nazad da vam piše priopćenje s obzirom da portir nije baš tako dobar i stručan, kazao je Radeta, poručujući Dukiću neka malo s Brunom Milinom popriča o nedavnoj poplavi s obzirom da je poplava  Milinu na stanu, podrumu i dvjema automobilima napravila štetu od preko 50.000 eura, a gradonačelnik je u isto vrijeme objavio da grad nije poplavio.

–  Previše je institucija u rukama lopova, počevši od onog Radoša, pa do svih ostalih direktora turističkih zajednica koji žderu i loču s vama po New Yorku, pa nadalje. Nasilnicima dajete prostore u centru grada i financirate ih dajući im adventske kućice. Vi ste nalogodavac napada na mene, nitko drugi, vi ste im dali da me napadaju  i tuku naše građane i prolivaju, vi ste ti koji plaćate te nasilnike, a udruga Svjetlo danima traži prostor, a vi ste im dali na rubnim dijelovima grada sa 17 stepenica i gdje im štićenici ne mogu uopće doći, kazao je Radeta.

Potpredsjednik Vijeća, HDZ-ov Bruno Milin upozorio ga je na prekoračenje vremena izrekavši  mu drugu opomenu. Radeta nije stao, a na optužbe u je odgovorio gradonačelnik rekavši kako je očito da ga nije ni briga za proračun. Dukić je Milina pitao i neka kaže kada su se čuli oko poplave, a ovaj odgovorio za vrijeme havarije, ali da pomoći nije bilo jer je “to nadnaravno”.

Gradonačelnik se u nastavku referirao na Radetino izlaganje poručujući mu kako je “on izabrao drugi put” te da sam mora snositi posljedice svijega ponašanja. No, Radeta je opet izašao za govornicu želeći upozoriti i na “poseban talog društva u našem gradu, a to su pedofili”:

– Koje podržavate jasno i glasno. Gradonačelniče, imam ozbiljan podatak da su za vašeg člana, koji se trenutno nalazi u pritvoru, jedan pročelnik i jedan saborski zastupnik iz vaših redova znali za problem osobe koja je sada u zatvoru. A kada vas mediji pitaju radi li se o vašem članu, onda ne znate. Znate vi jako dobro, to je vaš kolega, vaš čovjek koji je sjedio po upravama, a tamo su ga stavili Joso Nekić i Rade Šimičević, istaknuo je Radeta.

Dukić mu je odgovorio da su ovakve teme laž te da se on s ovog mjesta mora ograditi. HDZ-ov potpredsjednik Vijeća, Bruno Milin potom je Radeti, uz objašnjenje da u stalno upada u riječ, izrekao treću opomenu i udaljio ga sa sjednice. Dukić je u nastavku ipak pokušao izlagati, no Rubeša je sve glasnije dovikivao iz klupe. Milin je zaključio da je “ovo prešlo sve granice” te Rubeši izrekao opomenu. No, ovaj je nastavio vikati i u hodniku dozivati i policiju.

– Tuku se, u pomoć, policija, policija!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...