VELIMIR ZAJEC ZA ANTENU ZADAR: ” Demokratski put dobar je i za KK Zadar!”

Novi predsjednik zagrebačkog Dinama, 68-godišnji Velimir Zajec jučer je na povijesnoj izbornoj Skupštini – pobijedio 87- godišnjeg Mirka Barišića koji je otišao u povijest – nakon 24 godine koliko je proveo na vrhu “Modrih”.

Bad Blue Boysi su “vatreno” ispred Maksimira proslavili Zajecovu pobjedu, te su tako okončali svoju dugogodišnju borbu za demokratizaciju Dinama. S druge strane, lista “Dinamovo proljeće” vjeruje kako ima kvalitetne ljude za sve funkcije unutar Kluba.

U razgovoru za Antenu Zadar – Zajec je spomenuo i Košarkaški klub Zadar, ali i HNK Zadar – klub iz četvrtog ranga hrvatskog nogometa.

– Jako sam sam sretan što ima Dinamovih navijača i u Dalmaciji. Poručio bih im da idemo naprijed – nema predaje, idemo pokušati napraviti što više za Dinamo koji je jedan gospodski Klub. U tom kontekstu nastavlja se naš put, legendarni Zeko nije zaboravio spomenuti navijače Dinama:

– Izabrali su me većinom navijači – iako je jučer bila sjednica na kojoj su glasovali i svi članovi Skupštine – jer svi smo mi navijači, imao je poruku i za BBB I Torcidu:

– Miroljubljiv sam čovjek i ne volim nasilje. Moramo voljeti svoje klubove, ali bez nasilja. S naših terena nasilje trebamo izbaciti – kako bi prevladalo prijateljstvo i ljubav, pitali smo ga i za HNK Zadar koji igra tek u četvrtom rangu hrvatskog nogometa:

–  Zadar ima takvu povijest i sigurno mora biti bolji. Vjerujem da će doći do onih visina na kojima je bio, uslijedilo je i pitanje o KK Zadar i o mogućnosti da i njegovi navijači demokratskim putem sudjeluju u izboru za klupskog predsjednika:

Mislim da je to jedan dobar put. Sigurno da navijači plus ljudi – koji su u košarci i koji to financiraju – moraju imati svoje odluke. Zajedništvo u donošenju odluka jako je bitno kako bi se spojile sve strane – to je najvažnije. Iako ne poznajem situaciju u KK Zadar pa ne bih htio “soliti pamet” – jer svaka sredina odlučuje o sebi. Ali ovo je put – u kojem se sport približuje narodu, a narod sportu, po meni je to najbolje, kazao nam je Velimir Zajec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...