ZRAČNA LUKA U utorak započinje sezona letenja. Klišmanić: Očekujemo 10 posto veći promet

Zadarska Zračna luka proteklih je sezona već oborila rekord s prometom od preko milijun putnika, no ove godine očekuju čak i veći promet. Naime, da pošle godine idu ka rekordu znalo se već početkom listopada kada su stigli rezultati za devet mjeseci s brojkom od  1.148.098 putnika. U usporedbi s pretprošlom godinom kada su za isto vrijeme imali 990.091 putnika, ovo im je donijelo povećanje od 15,96 posto.

Rujan prošle godine  također bio rekordan jer su prvi put prešli brojku od 200.000 putnika. Tada su zabilježili promet od 200.559 putnika, što je na razini mjeseca bilo povećanje od 8,45 posto u odnosu na rujan 2022. godine.

Unatoč ovim izvrsnim brojkama, Zračna luka Zadar i ove bi godine mogla oboriti još jedan rekord – povećanje za još deset posto prometa! Direktor Josip Klišmanić ističe kako  ove sezone imaju nove desitinacije koje će im dovesti još veći broj putnika i rezultate još veće od rekordne 2023. godine:

– Ova bi godina trebala biti barem 10 posto bolja, a očekujemo i jaču predsezonu i posezonu, što je jako važno i za nas i za sve destinacije Zadarske županije. Prošle smo godine imali promet od 1.200.000, što je bio rekord, a brojku od milijun putnika već smo ostvarili pretprošle godine. Ryanair je uveo pet novih linija, ali i od drugih aviokompanija imamo nove linije, tako da ove godine  s pravom očekujemo još veći promet, kazao nam je Klišmanić, napominjući kako na opće zadovoljstvo i dalje surađuju s njihovim glavnim partnerom Ryanairom.

Klišmanić još ističe kako je irski avioprijevznik prošle godine imao 45 destinacija na kojima je prevezao čak 75 posto putnika, zbog čega i ove godine s pravom očekuju još veći promet od lanjskog, odnosno još jednu rekordnu godinu.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...