AKCIJA ZA PROMJENE Zašto Žuvele nema u kampanji? “Ima nas, bili smo na Trgu i na Benkovačkom sajmu”

Svakojaka poznata i manje poznata lica ovih dana hodočaste Zadrom u borbi za glasove birača, pa i oni iz stranaka za koje većina naših građana nikad nije čula. No, jedna činjenica u ovoj kampanji upada u oči – nema kandidata koji je na zadnjim  lokalnim izborima bio fenomen s čak  26.310 glasova u drugom krugu, samo 1.449 glasova manje od HDZ-ova kandidata Božidara Longina, što povijest lokalnih izbora u Zadru ne pamti. Žuvela je na izborima čak osvojio i Zadar s podrškom od 14.192 glasa u odnosu na 10.146 HDZ-ova kandidata, odnosno 4.046 glasova više.

Velik je ovo kapital za ulazak u utrku za parlamentarne izbore, no Žuvele nema nigdje. Ima ga na listi stranke Akcija za promjene šibensko-kninskog župana Marka Jelića koji mu je u 9. jedinici dao čak drugo mjesto na listi, no u kampanji ih praktički nema. Zašto, pitamo Žuvelu.

– Ima nas. Bili smo s dijelom kandidata na Trgu, jučer na Benkovačkom sajmu. Naravno da imamo kampanju. Mjerilo kampanje nisu plaćeni oglasi i banneri već druženje s građanima, što je moj modus otkad se bavim politikom. A najbitnije je da me oni prate, kazao nam je Žuvela.

Već iduće srijede znat ćemo što je bivši kandidat za župana ostvario na parlamentarnim izborima, odnosno je li uspio unovčiti kapital sa prošlih  lokalnih izbora i ući u Sabor.

Naime, Žuvelin Klub vijećnika u Županijskoj skupštini raspao se kao kula od karata nakon što ga je napustilo čak troje vijećnika: Davor Čerkuč, Višnja Pećarić i Angelo Žilić. Prvo dvoje vijećnika prešli u stranku Ivice Puljka, čime je splitski gradonačelnik “bez ispaljenog metka”, odnono borbe na lokalnim izborima, u Zadarskoj županiji dobio dvoje vijećnika. Prošle godine u svibnju, pak, Žuvelin klub napustio je i vijećnik Angelo Žilić poručujući kako ovaj klub “već neko vrijeme postoji samo na papiru”. No, za razliku od Pećarić i Čerkuća, Žilić je ušao u novoosnovau stranku Hrvatsko bilo s kojom izlazi na izbore u HSP-ovoj koaliciji Za domovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...