BABO MRDULJAŠ: “Ako trener Valencije bude Martinez, Božić će biti u problemu, Jusupu svi mogu puhati u gu…. jer ima rezultate!”

Luka Božić gotovo sigurno napustit će KK Zadar – te će od sljedeće sezone nositi dres Valencije. Radi se klubu koji igra u španjolskoj ACB ligi, po mnogima – najkvalitetnijem nacionalnom prvenstvu u Europi.

TV komentator košarkaških utakmica na Sportklubu – Marin Mrduljaš Babo, posebno je istaknuo, kako će Božićeva minutaža ovisiti i o tome tko će sljedeće sezone trenirati Valenciju.

– Odličan potez Luke Božića koji će igrati u jakoj ACB ligi, te će, konačno, zaigrati na jednoj višoj razini. Mislim da je ovo morao napraviti i ranije, ne vjerujem da nije imao ponuda. Sve je to divno – krasno, izvrsno je funkcioniralo na relaciji Božić – Jusup, ali ‘ajmo vidjeti Luku Božića izvan Zadra i Širokog. Vjerujem da je Božić usmeno dogovorio sve detalje s Valencijom te da će nakon liječničkog pregleda potpisati za njih. Ali mora znati da u Valenciji neće imati minutažu koju ima u Zadru. Odlučio se Božić otići zbog svoje egzistencije i kako bi napravio iskorak naprijed u svojoj karijeri, jer igrat će u ACB ligi koja je najjača u Europi, Babo ističe da će puno toga ovisiti i o treneru Valencije:

– Jedna stvar jako je bitna – tko će biti trener Valencije? Prema mojim informacijama – novi trener bit će Pedro Martinez koji trenutno vodi Manresu. Netko mi je spomenuo i Slovenca Jaku Lakoviča. Ako novi trener bude Martinez, onda će Božić upasti u probleme – jer Martinez koristi deset do jedanaest igrača i mijenja ih kao na traci! Bit će to nezgodno za Božića. Valja vidjeti na koji će se način snaći u Valenciji, koja dogodine, najvjerojatnije, neće igrati Euroligu nego Eurocup – jer nije ušla u playoff Eurolige, neslužbeno, spominje se da će Božić u Valenciji biti plaćen gotovo dvostruko više nego u Zadru:

Nisu to nekakvi veliki i spektakularni novci, odgovara Mrduljaš i za kraj poručuje:

Danijel Jusup teško će nadoknaditi Božića. Nekog stranca kvalitete Božića će teško naći jer takvi košarkaši koštaju puno. Žao mi je što mlađi igrači nisu u KK Zadru, jer bolje jest da je unutra Sikirić, nego nekakvi Mekić, Vujačić ili Davis. Ali to je tako, to je Jusupova odluka i možemo mu svi puhati u gu…. jer ima rezultate iza sebe, zaključuje Babo Mrduljaš, koji večeras prenosi utakmicu Eurolige, Anadolu Efes – Crvena zvezda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...