BJEŽE IZ GRADA Zbog projekta stambenog zbrinjavanja, u Škabrnju doseljava 50 mladih obitelji!

Usiljed kampanje za parlamentarne izbore, ispod medijskog radara ovih dana prolazi izniman projekt općine Škabrnje – stambeno zbrinjavanje mladih obitelji. Riječ je o općinskom terenu od 46.205 metara četvornih koji se nalazi na  predjelu Vlačine i koji je općinskom odlukom prenamijenjen za izgradnju kuća mladim obiteljima koje ispunjavaju kriterije natječaja, a još uvijek nisu riješile stambeno pitanje.

Od načelnika Ivice Škare, donedavo nezavisnog a sada u HDZ-u, doznajemo kako je riječ o terenu vrijednom 929.056 eura što ga je Općina dobila od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za realizaciju Programa demografskih mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Škara ističe kako će svim zainteresiranima koji ispune uvjete natječaja riješiti i infrastrukturu, odnosno vodu i struju, kako bi im troškovi gradnje kuće bili što manji. Općina će stoga, kaže nam Škara, riješiti i prilaze do kuća asfaltirajući puteve.

Naime, za razliku od većine mjesta u zadarskom zaleđu, osobito na otocima,  Škabrnja nema problem odlaska mještana u veće sredine, naprotiv – sve je veći interes za dolazak u njihovo mjesto. Pokazao je to i natječaj kojim će Općina dobiti i novi broj vrtićke i školske djece, što sve skupa jako doprinosi njihovoj demografskoj slici.

– Odaziv na natječaj pokazuje koliko ljudi želi živjeti što dalje od grada, u ovakvim uvjetima i prirodi kakve im nudi naša općina. Jako smo zadovoljni odazivom te mogu reći kako bi nam u Škabrnju ovim projektom zbrinjavanja trebalo doseliti čak 50 mladih obitelji, kazao nam je Škara, pojašnjavajući i uvjete koji su strriktno navedeni u natječaju.

– Kandidati na natječaju, bilo bračni ili izvanbračni drugovi, ili samohrani roditelji, koji po prvi put rješavaju stambeno pitanje stjecanjem prava vlasništva građevinskog zemljišta ili izgradnjom nove stambene jedinice, ne smiju u vlasništvu ili suvlasništvu imati obiteljsku kuću ili stan. Vlasništvo nekretnine ne mogu imati ni djeca podnositelja zahtjeva koja žive u istom kućanstvu ili imaju prijavljeno prebivalište na istoj adresi kao i podnositelji zahtjeva, a uvjet je i da barem jedan od bračnih ili izvanbračnih drugova ima stalna primanja te da niti jedan član mlade obitelji nema nepodmirenih dugovanja prema državnom proračunu, kao i nepodmirenih dugovanja prema općini Škabrnja, stoji u uvjetima natječaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...