BOJKOT SJEDNICE  Vijećnici SDP-a u ponedjeljak se neće pojaviti na Gradskom vijeću!

Nastavak Gradskog vijeća ovoga ponedjeljka održat će se u krnjem sastavu s obzirom da se vijećnici SDP-a neće pojaviti na sjednici. Potvrdio nam je to predsjednik zadarske organizacije, Daniel Radeta, kojega je HDZ-ov potpredsjednik GV-a Bruno Milin na sjednici 26. ožujka izbacio nakon čak tri opomene.

Radeta će o razlozima bojkota Gradskog vijeća u ponedjeljak uoči sjednice održati novinsku konferenciju na kojoj će obrazložiti razloge ovakve odluke, a za naš portal već sada objašnjava o čemu se radi:

– Ne znam iz kojeg sam razloga izbačen s obzirom da sam samo tražio opomenu pročelniku Josi Nekiću koju je prostačio i divljao. I umjesto da on bude izbačen sa sjednice, izbacili su mene. Jasno mi je da se ne mogu nositi s onim što govorim i načinom na koji djelujem, ali izbacivanje nije rješenje jer ja sam tu i bit ću na svim ostalim sjednicamama i opet ću govoriti, tako da ovim izbacivanjem nisu riješili ništa, samo mi daju dodatan motiv za rada. Naš klub vijećnika neće prisustvovati sjednici i čekat ćemo onu iduću. Jer ova je sjednica za nas završila onoga trenutka kada su mene izbacili sa sjednice, kaže Radeta.

Naime, situacija na zadnjem Gradskom vijeću u jednom je trenutku toliko  kulminirala da je vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša, otrčao na hodnik i počeo vikati: “U pomoć, zovite policiju, tuku se vani!”. Prethodilo je tome Radetino isključenje nakon što je gradonačelniku Branku Dukiću prigovorio zbog “345 godina politike HDZ-a koje daju rezultate kakve vidimo na ulicama Zadra”:

– Za to ste isključivo odgovorni vi s obzirom da ste sve ove 34 godine obnašali izvršnu vlast u gradu Zadru. Umjesto da štitite interese građana Zadra, postali ste zaštitno lice kriminalcima, lopovima, nasilnicima i pedofilima. Kada su u  pitanju kriminalci, građevinski i mafijaški lobi, ustupii ste im javni prostor, grade kako hoće i gdje hoće, bez ikakvih pravila, radili ste im ceste na štetu naših sugrađana. I onda se sjetite PR-a  vratite Trogrlića nazad da vam piše priopćenje s obzirom da portir nije baš tako dobar i stručan, kazao je tada Radeta.

Nakon izbacivanja, sjednicu su odmah napustili i njegovi kolege iz stranke, a u ponedjeljak će svi oni bojkotirati sjednicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...