Božinović potvrdio: Ubojica iz Maksimira preminuo noćas u bolnici…

Ministar unutarnjih Davor Božinović predstavio je dio Izbornog programa na temu “Suverena i sigurna Hrvatska” i tom je prilikom komentirao dva ubojstva koja su se u Zagrebu dogodila u petak. Potvrdio je da je muškarac, koji je u Maksimiru ispalio hitac iz vatrenog oružja i ubio članicu obitelji, preminuo je u bolnici.

“Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je preminuo u bolnici. Posljedica vjerojatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi točno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo”, rekao je Davor Božinović i dodao:

“Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubojstva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra. Jučer su se, nažalost, dogodila dva ubojstva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti.”, prenosi N1.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...