EKSKLUZIVNO Roditelji u strahu od ponavljanja beogradskog slučaja; Ravnatelj Perić: Ne skrivamo ništa, ali kod djevojčice nije pronađen popis za likvidaciju!

Slučaj djevojčice koja je tvrdila da ima popis za likvidaciju svojih kolega digao je na noge roditelje učenika Osnovne škole stanovi. Iako u prvoj informaciji o ovom alarmantnom slučaju nismo izvijestili o kojoj je školi riječ, s obzirom da je ravnatelj rado pristao ragovarati za naš portal, objavljujemo o kojoj je školi riječ. Naime, ravnatelj Markica Perić kaže kako smo o ovom događaju izvijestili vrlo korektmo te će nam stoga iznijeti najnoviju sistuaciju vezano za njihovu učenicu, apelirajući   putem našeg portala na roditelje i zadarsku javnst kako nema razloga za paniku. I to stoga, kaže ravnatelj, što kod učenice nije pronađen – popis za likvidaciju!

Riječ je o učenici osmog razreda njihove škole o kojoj smo doznali nakon dojave roditelja koji su nam kazali kako su od svoje djece saznali da učenica ima – popis učenika kojih će likvidirati!  Naime, roditelj koji nas je nazvao prenio nam je kako mu je dijete reklo da je ova učenica najavila likvidaciju vatrenim oružjem te da im čak spominje i  popis svojih kolega iz razreda koje će likvidirati.

– Ne znamo više što da radimo, plašimo se za svoju djecu, pa vidite što se dogodilo u Srbiji! Čuli smo da je škola sve prijavila policiji, sada smo malo mirniji i nadamo se da će se ovo što prije riješiti jer ne znamo kako od straha više svoje dijete poslati u školu. Znam da je u pitanju maloljetnica i da se o imenima i o školi ne smije pisati, ali vas molim ako ipak možete upozoriti na ovaj slučaj jer tko uopće zna je li ova djevojčica samo  priča o toj likvidaciji, ili je stvarno u stanju to i napraviti, kazao nam je prije nekoliko dana uznemireni roditelj.

Policija nam je potvrdila da provode istragu, no o detaljima ne mogu govoriti jer je riječ o maloljetnici. Ravnatelj Markica Perić pak kaže kako je upravo sazvao Vijeće roditelja:

– Obratila mi se i pravobraniteljica koja je željela informacije iz prve ruke, međutim naš je zadatak sada umiriti roditelje, ne skrivajući ništa relevantno što bi ugrozilo sigurnost djece. Taj popis učenika,  nakon beogradskog slučaja, jako je bitan i preko toga ne prelazimo, međutim,  popisa nema. Policija kaže da su pretražili stan, skenirali telefon i mobitel, ali popisa nema, tako da je to vjerojatno bila neka usmena predaja, ali uglavnom se priča o tome, kazao nam je ravnatelj Perić.

Pitali smo ga što je trenutno s njihovom učenicom, odnosno pohađa li nastavu, o čemu nam kaže:

– Djevojčica nije na nastavi, u dogovoru s roditeljima dali smo im određeni broj dana da se sve to smiri, imali smo i roditeljski sastanak na kojemu je bio i predstavnik roditelja, a imamo ponovno i Vijeće roditelja. Obratili smo se i protokolu pet bitnih adresa, poput  MUP-a. Dakle, ništa ne skrivamo, ali radimo sve u interesu da pomognemo i 14-godišnjoj curici, ali i da se učenici osjećaju sigurno, kazao nam je ravnatelj Perić.

Uskoro ćemo saznati epilog ovog ružnog slučaja koji će pokazati  je li djevojčica uopće imala pištolj i popis za likvidaciju učenika s obzirom da ravnatelj kaže kako ga policija nije pronašla, a dio roditelja tvrdi da su ga djeca vidjela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...