HGSS o kolegi koji se bori za život: Kruno ima dvoje djece, propucan je pred kućom

Sinoć je oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira, piše Index.

Obojica su prebačena u KBC Split. Propucanom HGSS-ovcu u splitskoj se bolnici bore za život.

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije. Prema neslužbenim informacijama, do napada je došlo zbog svađe oko parkinga.

HGSS je u 16 sati održao presicu o propucavanju njihovog pripadnika.

“Sinoć je stradao naš kolega Kruno. On je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu na Kozjaku. Prilikom povratka doma, oko 19:30 teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan kolega. Sve nas je to šokiralo, mislim da je šokiralo svakog normalnog. On je u bolnici i nama je sad najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i nama u službu”, rekao je na presici pročelnik splitskog HGSS-a Branimir Jukić.

“Ovo što se dogodilo je društveno pogubna činjenica. Sve nas je to jako pogodilo i šokiralo”, dodao je.

“Kruno je desetak godina član naše službe, iza sebe ima velik broj akcija spašavanja, u mnogo situacija je pomogao drugima. I sad evo jučer kad se vraćao s dežurstva… On je bio ulozi osiguranja ispred HGSS-a, službena osoba, to mu se dogodilo ispred kuće”, kazao je.

Zahvalio je liječnicima i policiji.

“Kruno je suprug i otac dvoje djece. To se dogodilo kad je ono malo vremena što mu je ostalo od blagdana trebao provesti sa svojom obitelji…”, rekao je. Dodao je da su u stalnom kontaktu s njegovom obitelji te da se maloprije čuo sa suprugom-

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...