HNK ZADAR OPET PRVI! Zagori nije pomogao ni fra Ante

U super derbiju 26. kola četvrtog ranga natjecanja, 3.NL-jug, HNK Zadar je u Unešiću na igralištu “Borovište” pred 2500 gledatelja s (1:2) pobijedio Zagoru.

Zagora je bolje otvorila susret s dvije stopostotne prilike Mateja Maretića, u 12. minuti, kad je tukao s desetak metara s lijeve strane pored lijeve vratnice.

Zatim u 16. minuti kad se našao sam ispred vratara Luke Matasovića, koji je bravuroznom intervencijom spasio siguran pogodak.

Zadrani se nisu prepali, dapače, čak su i preuzeli sredinu terena. Preko kontri su u nekoliko navrata zaprijetili domaćinu, ali bez uspjeha…

U 45. minuti Maretić je s lijeve ubacio, glavom je s par metara pucao Ivan Krajina, Matasović čudesno brani…

Povela je Zagora u 50. minuti, korner je s desne izveo Drago Gabrić, Bruno Šupe je produžio na lijevu vratnicu, najprisebnijiniji je bio Maretić koji s tri metra dovodi domaćina u vodstvo 1:0. Erupcija na Borovištu!

Zadar je pritisnuo još jače, u šestu brzinu! Igrao je odlično…

Poravnao je na 1:1 u 57. minuti – preko Krešimira Luetića (14 pogodak sezone) glavom, nakon centaršuta Anđela Kordića s desne strane.

U 70. minuti šok za Zagoru. Nikola Perić je na vrhu kaznenog pronašao Roka Nakića, koji lijevom nogom precizno šalje loptu u desni kut domaćeg vratara Domagoja Lukača – za konačnih 1:2.

Četiri kola prije kraja HNK Zadar je vodeći s 61 bodom, Zagora druga s 59…

U subotu, 4. svibnja od 17 sati, Zadrani u 27. kolu gostuju kod Omiša.

Moramo istakmuti – kako je Zagora organizirala utakmicu na zavidnom nivou, domaćini i više nego ljubazni…Fan shop uistinu radi besprijekorno, u njemu su se mogli kupiti suveniri s klupskim obilježjima… od majica, trenerki, zastavica, kalendara, šalova, kapa, čak i crno vino Pašajice…

Gledatelji su ispred Borovišta mogli i prezalogajiti pljeskavice, ćevape i fažol..

Od poznatih lica na južnoj natkrivenoj tribini Borovišta vidjeli smo i ministra Šimu Erlića, Australca Marka Ivančića, a bio je tu i lokalni fratar fra Ante iz susjednog mjesta Utore..

U svakom slučaju, bio je to praznik dalmatinskog nogometa. HNK Zadar je i šesnaestu utakmicu zaredom ostao neporažen, dok je Zagora nakon 13 pobjeda u nizu – doživjela poraz…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...