ISPUNJEN MEŠTROVIĆEV AMANDMAN Vatrogasci se više neće tuširati u hladnoj vodi, konačno uređena postaja u Gaženici

Kao u filmovima o obuci američkih marinaca, zadarski vatrogasci u postaji Gaženica tuširaju se u hladnoj vodi. I nije to toliki problem ljeti, ali kada se zimi vrate s intervencija, nije im baš bilo ugodno tuširati se u hladnoj vodi.

Saznavši za tu situaciju, nezavisni gradski vijećnik Enio Meštrović od gradonačelnika Branka Dukića tražio je uvrštenje u proračun adaptaciju postaje Javne vatrogasne postrojbe Zadar u Gaženici. Naime, Grad je privatio najviše amandmana upravo Enija Meštrovića, pa se vrlo brzo ušlo u realizaciju uređenja prostorija JVP-a u Gaženici. Još u studenom prošle godine pokrenuta je javna nabava i odabran izvođač, čime je Grad pokazao kako zaista želi što prije riješiti ovaj problem, iako je pitanje bi li vatrogascima osigurali bolje uvjete da nije bilo Meeštrovićevog zahtjeva.

Naime, nezavisni vijećnik tražio je uvrštenje ovog amandmana jer je stanje postaje u Gaženici bilo izuzetno loše, toliko da su vatrogasci još prošle godine medijima poslali fotografije zapuštenih prostora i raspadnutih tuševa. Tadašnji zapovjednik zadarskih vatrgasaca, Željko Šoša, pojasnio je kako je razlog tome državno vlasništvo nad ovim prostorom koje Grad još uvijek nije prepisao na sebe, zbog čega u njega ulažu onoliko koliko je potrebno za normalan život.

Vatrogasci ovim objašnjenjem, naravno, nisu bili zadovoljni, no najnovije vijesti iz Javne vatrogasne postrojbe govore da je situacija sada sasvim drugačija te da je Meštrović bio u pravu kada je od Grada tražio uvrštenje ovog amandmana u proračun. Naime, zapovjednik JVP-a, Boris Jović, kazao nam je što je sve dosad u postaji Gaženica učinjeno:

– Izglasovano je 200.000 eura za obnovu postaje u Gaženici i dugo je trajalo rješavanje pripremnog dijela, odnosno projekta, raspisivanje natječaja i odabir ponuđača. To je pri kraju i nadam se da će biti završeno u idućih mjesec dana. No, moram reći kako dobivena sredstva nisu bila dostatna da zaokružimo čitavu priču. Obnovili smo kompletan interijer i izmijenili elektroinstalacije, promijenili pod i obnovili krovište te vanjsku i unutarnju stolariju, ali nismo uspjeli staviti fasadu i asfaltirati prostor ispred objekta za operativnu površinu za vježbe. S time ćemo nastaviti ako se odblokira proračun ii osiguraju neka sredstva jer ovo je maksimalno što smo sada uspjeli sa novcem koji nam je bio na raspolaganju, kazao nam je Jović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...