JADROLINIJA Ipak ne sutra! Privremeno odgođena prva vožnja Olivera…

Na žalost, obavještavamo vas da brod „Oliver“ sutra neće krenuti na prvo putovanje na liniji Split – Vela Luka – Ubli. Nakon obavljenog završnog testiranja broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka te zbog dodatnog zahtjeva, kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, privremeno se odgađa njegovo uključivanje u liniju. Na prvom mjestu je sigurnost putnika i posade te ćemo učinit sve kako bi Oliverov trag što prije stigo do svih vas koji ga s nestrpljenjem očekujete, zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju te se radujemo skoroj zajedničkoj plovidbi brodom „Oliver“- izvijestila je danas posljepodne Jadrolinija.

Rastužila nas je malo ta informacija, budući da smo jutro utorka dočekali iz objavu na FB stranici brodskog prijevoznika:

“Trenutak kada je Jadrolinijin katamaran zaplovio prema Veloj Luci kao put Oliveru Dragojeviću prema njegovu posljednjem počivalištu ostao je urezan u pamćenje cijele zemlje. Slike i snimke tog prizora i danas izazivaju poštovanje i duboko ganuće. Oliverov život i pjesma bili su neodvojivi od brodova, mora i Dalmacije te smo zbog toga ponosni što mu trajektom koji nosi njegovo ime možemo podariti njegov vlastiti Trag u beskraju. A taj će se Trag plavim morem otisnuti sutra, 10. travnja u 10:30, kada će trajekt Oliver krenuti na svoje prvo putovanje iz Splita prema Veloj Luci
Kako bi prvo putovanje Olivera bilo posebno, pozivamo sve brodice u splitskoj luci da njegovo isplovljavanje isprate brodskim sirenama. Također, oni koji ga susretnu u putovanju prema Veloj Luci pozvani su da ga glasno pozdrave, neka gromoglasne sirene odzvone morem skroz do neba, do Olivera…”

Nije toliko važno, dan-dva-osam. Uglavnom, jedva čekamo putovanje i plovidbu titulara našeg barda.

Prije nekoliko dana smo vas, podsjetimo, u suradnji s Jadrolinija upoznali s trajektom čije putovanje isčekuju stanovnici Vele Luke, ali i brojni štovatelji mnogima najomiljenijeg dalmatinskog i hrvatskog glazbenika, nažalost prije šest godina preminuloga Olivera Dragojevića. Trajekt ranije nazvan „Vela Luka“, koji se bijeloj floti pridružio potkraj 2023. godine, ima naime odnedavno novo ime – „Oliver“, a održavat će državnu trajektnu liniju Split – Vela Luka – Ubli te će u svojim svakodnevnim plovidbama doticati rodno mjesto Dragojevića. Ovaj je pjesnik i glazbenik svojom glazbom dodirnuo cijelu Hrvatsku, a posebice su za nju vezani oni koji od mora i uz more žive… Na svoj je posljednji počinak ispraćen 2018. upravo katamaranom Jadrolinije, a na ovaj mu se način iskazuje počast kakvu je zaslužio… Trajekt „Oliver“ uključit će se u liniju do sezone i vjerujemo da će osim svojim maritimnim sposobnostima, koje će podignuti kvalitetu usluge na liniji, putnike svakoga dana ispunjavati ponosom i sjećanjima na Olivera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...