NEIZVJESTAN NASTAVAK GRADSKOG VIJEĆA Vučetić: Nadam se da ćemo imati kvorum za donošenje odluka

Kakve su šanse da se nastavak sjednice Gradskog vijeća započete 26. ožujka nastavi bez sukoba i da se izglasa točka dnevnog reda na kojoj je i došlo do prekida  – povećanje cijene odvoza smeća?

Vrlo male. Ukoliko ne bude svađa i vikanja kao zadnji put, pitanje je hoće li se vijećnici uopće usaglasiti oko točke dnevnog reda koja se odnosi na Čistoću, a pitanje je hoće li i biti kvoruma. Naime, predsjednik zadarskog SDP-a, Daniel Radeta, na sjednicu ne može jer ga je HDZ-ov potpredsjednik Bruno Milin nakon tri opomene izbacio, zbog čega će sjednicu bojkotirati svi SDP-ovi vijećnici.

Predsjednik Gradskog vijeća, Marko Vučetić, otvoreno kaže kako se nada da će kvoruma biti i da će moćiizglasati odluke:

– Radeta ne smije više prisustvovrati nastavku sjednice, a najavio je da neće doći ni ostali vijećnici SDP-a, što je već četvero vijećnika. Očekujem da neće ni DP-ov vijećnik Damir Biloglav jer traju pregovori oko sastavljanja Vlade zbog čega imaju minimalno kontakata s javnošću, a neće doći ni Damir Burčul koji je najavio da nema namjeru doći na sjednicu. Pretpostavljam da će doći Enio Meštrović i njegov klub te bi u tom slučaju imali kvorum. Pretpostavljam da će doći i Ante Rubeša jer je Gradsko vijeće Akciji mladih, uz Županijsku skupštinu, ostala jedina pozornica, na kojoj mogu promovirati svoje političke poruke, kaže Vučetić, ističući kako se nada da će imati kvorum za donošenje odluka.

– Drugo je pitanje koliko će sjednica trajati, u kojem će se raspoloženju odvijati i hoćemo li opet biti pridsiljeni prekidati sjednicu ili će atmosfera biti komorna, pa će sjednica vrlo brzo završiti, napominje Vučetić.

Kontaktirali smo DP-ovo vijećnika, damira Bioglava, on će doči na Gradsko vijeće ukoliko ne bude morao ići u Zagreb, a SDP-ov čelnik gradske organizacije, Daniel Radeta, već nam je obrazložio svoj nedolazak, napominjući kako ne zna iz kojeg je razloga izbačen:

– S obzirom da sam samo tražio opomenu pročelniku Josi Nekiću koju je prostačio i divljao. I umjesto da on bude izbačen sa sjednice, izbacili su mene. Jasno mi je da se ne mogu nositi s onim što govorim i načinom na koji djelujem, ali izbacivanje nije rješenje jer ja sam tu i bit ću na svim ostalim sjednicamama i opet ću govoriti, tako da ovim izbacivanjem nisu riješili ništa, samo mi daju dodatan motiv za rada. Naš klub vijećnika neće prisustvovati sjednici i čekat ćemo onu iduću. Jer ova je sjednica za nas završila onoga trenutka kada su mene izbacili sa sjednice, kazao nam je Radeta uoči sjednice.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...