NEVJEROJATAN ODAZIV Za Općinski sud u Zadru kandidiralo se 20 sudaca!

Idućeg četvrtka u hodniku Državnog sudbenog vijeća naći će se čak 20 kandidata za suce Općinskog suda u Zadru. Riječ je o natječaju kojega je DSV objavio još 23. lipnja prošle godine, a kojim se traže samo četiri suca.

U Vijeću navode kako je redoslijed kandidata koji su podnijeli prijavu  utvrđen na temelju bodova koje su kandidati ostvarili u Državnoj školi za pravosudne dužnosnike, odnosno zbrojem umnoška bodova s koeficijentom 0,666 te ocjene rada u svojstvu savjetnika.

DSV je objavio i bodovnu listu sudaca te će se nakon razgovora idućeg četvrtka znati koja će četiri kandidata biti imenovana za suce i sutkinje zadarskog Općinskog suda. Po bodovima na prvom je mjestu Neva Lukin koja je na završnom ispitu ostvarila 291 bod, a zadnja Iva Peričić Pejar s ukupno ostvarena 228,84 boda.

Evo i imena svih 20 kandidata i kandidatkinja za suce Općinskog suda u Zadru: Iva Peričić Pejar, Maja Poprženović, Mislav Marčić, Nataša Đaković, Nikola Bilan, Jadranka Longin, Danijela Števanja, Danijela Jažić, Željana Vidović Labor, Lara Menđušić, Nikolina Grancarić, Božana Mihalj, Petra Kaštropil, Antea Barešić Lukić, Sanja Đurić, Helena Stojić, Senia Bušljeta, Igor Njegovanović, Vera Miočić i Neva Lukin.

Imenovanjem još četvero sudaca i sutkinja Općinski sud u Zadru znatno će popraviti kadrovsku situaciju o kojoj je već govorila v. d. predsjednica Jadranka Nižić-Peroš napominjući kako zadarski sud radi s 12 sudaca manje.

– Prema odluci ministra pravosuđa imamo pravo na 53 suca, a sada nas ima 41. Od toga su tri suca udaljena, među kojima i sutkinja Karuc,  a dosadašnji predsjednik Mario Pešić i sutkinja Antonija Božina su pod suspenzijom te nam je jedna sutkinja na dugorajnom bolovanju. Sud, dakle, funkcinira s 41 sucem i sutkinjom, od 53 moguća, kazala nam je v. d. predsjednice, napominjući da se snalaze kako najbolje znaju.

– Već je proveden natječaj za pet sudaca te se čeka sjednica Državnog sudbenog vijeća koje bi trebalo izabrati suce. Spasilo bi nas da ta točka što prije dođe na dnevni red kako bi se izabralo petero sudaca jer za preostala tri tek treba biti raspisan natječaj, a to je postupak koji traje, kazala je Nižić-Peroš.

Srećom, sjednica je idućeg četvrtka te bi zadarski Općinski sud uskoro trebao dobiti četiri nova suca te time popraviti kadrovsku situaciju.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...