OBMANA JAVNOSTI  Grad se pohvalio odazivom 40 udruga za korištenje Centra za mlade, ali tko će ih voditi? Vučetić: Ovo je kaos! 

Jučer ujutro Gradu Zadru poslali smo upit o broju prijava udruga poslatih  na javni poziv za korištenje Centra za mlade. Pročelnik Ante Ćurković odgovorio nam je sljedeće:

– Na objavljeni Poziv za iskaz interesa za korištenje  prostora Centra za mlade do danas je zaprimljeno više od 40 prijava od strane zainteresiranih udruga, ustanova, umjetničkih organizacija, samostalnih djelatnosti. Točan broj prijava bit će poznat nakon isteka roka za prijavu. Posebno je važno istaknuti kako pristigle prijave „pokrivaju“ baš sve djelatnosti koje su bile definirane Javnim pozivom za iskaz interesa, a obuhvaćaju područje mladih i podrške mladima, kulture, tehničke kulture i STEM-a, izvannastavnog obrazovanja, urbanih sportova, navode u Gradu, a nakon odgovora našem portalu gradonačelnik Branko Dukić medijima se pohvalio kako “ovako veliki broj prijava potvrđuje ispravnost njegove odluke”.

No, je li baš tako? Gdje će gradonačelnik smjestiti 40 udruga? Tko će ih voditi, tko će ih koordinirati jer javne ustanove koju je trebalo izglasovati Gradsko vijeće nema, a bez nje Centar za mlade ne može funkcionirati?

Predsjednik Gradskog vijeća, nezavisni Marko Vučetić, dobro je upućen u pravnu situaciju funkcioniranja Centra te o najnovijoj poruci iz Grada za naš portal otvoreno kaže – ovo je kaos!

– U pravu su bili svi oni koji su govorili da Dukić i njegovi pročelnici žele provoditi kaotične politike u deinstitucionalizaciji grada.A ovo je upravo to jer 40 udruga na jednom mjestu netko treba koordinirati, logistički im pomagati, administrirati njihove potrebe te imati viziju da ono što se zbiva u tom prostoru bude cjelovito i na korist građana Zadra. A ovo je još uvijek na razini osvajanja teritorija, 40 udruga pušta se u prostor, dignuta je rampa i sada bi oni sami po Dukićevim uputama  trebali zaposjesti prostor kojim nitko neće upravljati, upozorava Vučetić, napominjući kako je ovo “poraz zdravog razuma!

– Riječ je o trijumfu kaosa kojega Dukić sije po Zadru u svom drugom mandatu. Jer, 40 udruga staviti u prostor koji nije opremljen govori o nedefiniranom cilju, o nečemu što se zbiva u skladištu, a nitko ne zna što  je to, poručuje predsjednik Gradskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...