PRISTRANOST Lukić (HSP): Vučetić zloupotrebljava svoju poziciju, zašto nije prozvao kolegicu Dragić koja je dobila svega 566 glasova?!

Iako je u 9. jedinici bilo kandidata koji su, poput Adele Frank i ostalih iz Meštrovićeve stranke dobili po 30-ak glasova, predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić danas je apostrofirao HSP-ovog Matu Lukića koji je na listi HSP-a dobio 342 preferencijalna glasa. I Lukić i dio vijećnika jutros su stoga bili iznenađeni Vučetićevom primjedobom s obzirom da je bilo kandidata koji su osvojili svega 20-ak pa i manje glasova, a među njima je i Adela Frank koju je Vučetić također mogao kritizirati. No, nije to učinio, već je na početku sjednice rekao sljedeće:

–  Posebno pozdravljam naše članove Gradskog vijeća koji su postali i saborski zastupnici, odnosno zastupnica, a to su Irena Dragić i Damir Biloglav. Ovi su rezultati izvrsno pokazali da je najveći broj glasova dobila Sabina Glasovac i Šime Erlić, a da je utješnu nagradu dobio i naš Mate Lukić s obzirom da za njega nisu glasovali ni svi raseljeni murali, kazao je Vučetić.

Zašto je, uz sve one sa sramotno malim brojem  glasova prozvao baš njega, stoga smo pitali HSP-ova županijskog čelnika. Naime, Vučetićeva kolegica s koalicijske liste SDP-a, Irena Dragić, dobila je svega 566 glasova, a u  Zadru tek 305, što je zapravo poražavajuć rezultat za dugogodišnju vijećnicu.

– Na ovom smo primjeru danas najbolje vidjeli kako predsjednik Gradskog vijeća zloupotrebljava svoju poziciju te se sa ovog časnog mjesta obračunava s političkim oponentima. Likuje nad time da nisam uspio ući u Sabor pokušavajući me poniziti na račun glasova koje sam dobio, a dobio sam preko 12 posto preferencijalnih glasova naše liste. Vučetić zna da sam dobio više glasova nego svi nezavisni vijećnici, a njegova Irena Dragić kojoj je danas čestitao, dobila je tek nešto veći broj od mene, kaže Lukić, napominjući kako je svima jasno da je ovdje riječ o njegovoj pristranosti.

– Primjerice, zašto nije spomenuo vijećnicu Akcije mladih, Marjanu Botić, koja je kao nositeljica liste Javno dobro dobila samo 90-ak glasova. Umjesto da njoj spočitne glasove, Vučetić proziva mene, što je žalostan nastavak njegove politike kojoj su se pridružile i neke druge  opcije u strahu od mojega političkog rada, misleći kako ću se povući. No, dokle god postoji sto ljudi koji stoje iza mene, borit ću se za njih i dobrobit našega grada. A Vučetiću poručujem još samo ovo: u Sabor je ušao sa svega 600 glasova, i to  zahvaljujući drugom mjestu koje mu je dao Most. To mu dovoljno govori koliki je politički kapitalac, poručuje Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...