Upucao HGSS-ovca, čovjeku sjekirom slomio lubanju, ima dosje. Oglasila se bolnica

Sinoć je oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira. Obojica su prebačena u splitsku bolnicu, piše Index.

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije.

Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka

Incident se dogodio oko 19.30 sati u Kaštel Štafiliću kada je J.K. prvo propucao pripadnika HGSS-a, a kada je on od zadobivenih ozljeda pao na pod, prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći.

U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi. Muškarac koji je dobio sjekirom po glavi uspio je na trenutak svladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.

Ubrzo nakon incidenta pojavila se video snimka dijela napada na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a ozlijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći. U sljedećem trenutku slijedi napad sjekirom na pomagača, a napadač viče: “Šta je, pi*ko” i “Ubit ću te jednog dana”. Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Cijelo vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

Dvojica ozlijeđenih su kolima Hitne medicinske pomoći prebačeni u KBC Split gdje je tijekom noći operiran muškarac koji je zadobio prostrjelne ozljede. Obojica su zadržani na daljnjem liječenju, a njihov napadač je priveden u policijsku upravu na kriminalističko istraživanje. Tijekom jutra će policija obaviti očevid na propucanom vozilu kojega su tijekom noći prebacili na parking policijske uprave.

Iz vatrenog oružja ranjen član HGSS-a

Dalmatinski portal piše da je do sukoba navodno došlo zbog parkiranja te da je s ustrijelnim ranama trbuha i natkoljenice u splitsku bolnicu iz Kaštela prebačen Kruno B., dugogodišnji član Hrvatske gorske službe spašavanja.

“Cijeli dan je proveo na dežurstvu na Malački, vratio se kući i onda je došlo do tog sukoba na parkingu. Ne znam detalje, sada policija istražuje slučaj. Kruno je prebačen u bolnicu, tamo su i naši liječnici, sada ću i ja put KBC-a da vidim kako je”, kazao je Branimir Jukić, pročelnik HGSS-a u Splitu.

Niti jedan od dvojice muškaraca koji su sinoć napadnuti nisu životno ugroženi, doznaje se jutros iz KBC-a Split. Napadnuti 46-godišnjak ima teške tjelesne ozljede trbuha, desne strane prsišta i natkoljenice, dok je drugi muškarac (48), koji mu je pohitao pomoći nakon što je ustrijeljen, zadobio tešku tjelesnu ozljedu loma kostiju lubanje koja mu je nanesena sjekirom. I napadač je ozlijeđen. Zadobio je ozljede nosa.

Automobil izrešetan

Fotografije očevida prikazuju forenzičare koji označavaju rupe na automobilu, što bi moglo značiti da je napadač pucao dok je HGSS-ovac još uvijek bio u autu.

Napadač je i prije 21 godinu bio priveden jer je nožem u leđa i trbuh ubo 18-godišnjaka, piše Dalmatinski portal. Djelo je priznao te je pušten nakon ispitivanja. Tvrdio je tada da ga je uzrujalo što je mladić mokrio po zidu njegove kuće. U pretrazi stana pronašli su mu pušku M-48, punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...