UŽAS Dva pitbula rastrgala dječaka od 13 mjeseci, majka ga očajnički pokušala spasiti

Dva pitbula rastrgala su i usmrtila trinaestomjesečnog dječaka u Campalongu u Italiji, prenose tamošnji mediji.

U očajničkom pokušaju intervencije ozlijeđeni su majka i ujak koji su pokušali zaštititi dijete. Oboje su zadobili ugrizne rane na rukama i nogama.

Do incidenta je došlo u seoskoj kući koja pripada prijateljici dječakove majke Paole. Prema prvim informacijama, psi su bili zatvoreni u jednoj od prostorija, no iz zasad nepoznatih razloga uspjeli su izaći i nasrnuti na dijete koje je bilo u neposrednoj blizini majke i ujaka. Pretpostavlja se da su dječaka smatrali igračkom ili “stranim” elementom te su ga zbog toga napali, prvo samo jedan pas, a zatim se pridružio i drugi, piše Corriere della sera, a prenosi Večernji.

Medicinsko vještačenje pronašlo je duboke lezije na tijelu preminulog dječaka koji je s majkom živio u kući koja pripada njenoj prijateljici, dok mu otac stanuje na području Agronocerina. Pitbulovi su također živjeli u toj kući, no na drugom kraju kojem dječak nije imao pristup. Kako kažu susjedi, psi nikada nisu pokazivali znakove agresivnosti. Oni su predani veterinarskoj službi koja će izvesti procjenu njihova stanja i odrediti što će im se dogoditi. Postoji šansa i da budu eutanizirani.

“Možda su mislili da dijete za njih predstavlja opasnost jer ga nikada nisu vidjeli. Sestra mi je rekla da su napali baš njega, a u kući su bila i moja dva brata. Poznajemo ih, nikada nisu izazivali probleme. Moja sestra i njen sin u kuću su došli sinoć”, ispričala je potresena teta preminulog dječaka.

Ovaj slučaj potaknuo je nove rasprave na temu opasnih pasmina i obaveza vlasnika. Naime, u Italiji se godišnje dogodi nekoliko desetaka tisuća napada pasa na ljude, no ta zemlja nema popis opasnih pasmina, a vlasnici i životinje prolaze tečaj socijalizacije tek nakon što dođe do incidenta, donosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...