“VANSERIJSKA POBJEDA” Erlić: Ovo što je HDZ ostvario nikad nije niti jedna stranka, a Milanović je najveći gubitnik izbora 

Nakon povijesnog rekorda od 16.000 glasova što ih je HDZ-ov čelnik županijske organizacije Božidar Kalmeta dobio na izborima 2020. godine, ovoga ih je puta pretekla SDP-ova Sabina Glasovac. Zašto se je to dogodilo te kako komentira rezultate svoje stranke u 7. i 9. jedinici pitali smo čelnika zadarskog HDZ-a, Šimu Erlića.

– Situaciju treba gledati cjelovito jer ljudi su glasovali za markice i prvoga na listi. Glasovac je stoga dobila najviše preferencija kao prva na listi, a kod nas je to bio prvi na listi, Ivan Malenica. Apsolutno sam zadovoljan svojim brojem preferencijalnih glasova i vidim ih kao rezultat velikog povjerenja građana. Što se tiče broja mandata naše stranke, komunicirali smo kako ciljamo na osam, međutim kada pogledamo  kompletan kontekst izbora i ogromnu izlaznost koju nitko od analitičara nije predvidio te uzmemo u obzir sve ostale izborne jedinice i trendove, osobito činjenicu da HDZ ulazi u treći uzastopni mandat, što nitko nikad na nacionalnoj razini nije ostvario i pitanje je hoće li ijedna stranka, ostvarili smo izvrstan rezultat, ističe Erlić.

Sagledavajući stvari u ovom kontekstu, HDZ-ova je pobjeda vanserijska jer su ostvarili debelu većinu s ovolikim brojem mandata te ih s ovakvim rezultatim nitko ne može ugroziti, kaže Erlić za naš portal nakon duge parlamentarne noći:

– Što se tiče Zadra i Zadarske županije, dobili smo sve osim Kukljice, što je zanemarivo. Više sam nego zadovoljan i smatram da smo uspjeli poslati poruku da je konstruktivnost pobijedila destrukciju, iako nije bilo lako braniti našu poziciju na ulasku u treći mandat. Međutim, iskomunicirali smo sve što smatramo bitnim za grad i županiju, a što treba napraviti u suradnji Vlade, Grada, Županije i općina te da je to rezultat pozotivne politike koju ovdje provodimo, kaže Erlić, referirajući se i na, kako ga je nazvao, najvećeg gubitnika ovih izbora.

– To je Milanović koji je nestao iz etera i koji je napravio potpuni nered državi, izazvao veliku izlaznost svojim postupanjem te maksimalno pokušao napraviti sve protuustavne situacije kako bi HDZ-u izbio pobjedu, no nije uspio. Nakon što HDZ formira vladu, njegova sudbina, ali i sudbina  SDP-a, tek će se pokazati, a s obzirom na izborni rezultat, ona neće biti dobra, zaključuje Erlić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...