Zadrani putuju na Državnu završnicu Telemach Dana sporta u Rijeku: Lana Burčul, Antonio Glavan, Marisa Klarić i Diego Mavra najbrži trkači!

Sportski tereni Osnovne škole Šimuna Kožićića Benje uz odličnu navijačku atmosferu, igru i zabavu bili su poprište velikog sportsko-edukativnog Telemach Dan sporta.

Poticanje na sportski način života, inkluziju, toleranciju i druženje kod djece i mladih već 28 godina na agendi je Plazma Sportskih igara mladih. Natjecanja u graničaru i atletici već se treću godinu održavaju u sklopu Telemach Dana sporta, graničar je i ove su sezone među najpopularnijim disciplinama Igara. Najbolje ekipe i atletičari putuju krajem srpnja u Rijeku na veliku Državnu završnicu.

Mlade sportaše u Zadru podržali su ravnatelj škole domaćina Dražen Adžić, bivši nogometaš Vedran Ješe i David Burburan, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

„Kao društveno odgovorna kompanija, Telemach predano radi na poticanju zdravih životnih navika kroz rekreaciju, socijalizaciju i zdravo natjecanje u sportu, nastojeći djecu i mlade potaknuti na aktivnosti koje predstavljaju temelj pravilnog rasta i razvoja. Pored istaknutijih, medaljama okrunjenih sportova, podržavamo i druga sportska područja, te smo ponosni višegodišnji zlatni sponzor Sportskih igara mladih. Smatramo da su djeca pokretači budućnosti i da svako djetinjstvo koje učinimo aktivnijim, znači korak naprijed ka stvaranju društva koje je zdravije, sretnije i uspješnije. Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo podržali mlade generacije u razvijanju njihovih potencijala kroz sport, čime gradimo temelje za pozitivnu i prosperitetnu budućnost.“ rekla je Ana Miličević.

Ispred Plazma Sportskih igara mladih prisutne je pozdravio David Burburan, direktor natjecanja:

“Prekrasno je što ste se okupili u ovolikom broju i što ste prepoznali Telemach Dan sporta kao priliku da se družite, igrate i natječete. Nastavit ćemo se truditi da kroz Plazma Sportske igre mladih djeca i mladi imaju priliku rast i razvijati se kroz sport i druženje. Zabavite se danas, budite fer prema svojim suigračima i protivnicima, i s nestrpljenjem očekujemo susret na Državnoj završnici u Rijeci.“

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koju je donio mladi košarkaš Gabriel Matešić.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa 2. C u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Vatreni u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Lana Burčul i Antonio Glavan, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Marisa Klarić i Diego Mavra koji su zasluženo osvojili zlatna odličja.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta nakon Siska posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 29 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Na sportskim terenima igrao se i kvalifikacijski turnir Coca-Cola Cupa, najvećeg malonogometnog turnira u Europi. A kod nas u Zadru su se natjecale ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Turniri će se odigravati diljem Zadarske županije, ekipe se bore za prolaz na veliku županijsku završnicu, a zatim i na regionalnu završnicu Igara. Djeca su se zabavljala natječući se i u svima poznatoj igri bacanja kolutova u Plazma korneru, kao i u EON korneru, a prikupili su i razmnjenjivali Topps sličice Eura 2024.

-Plazma Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje, važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokružili smo i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice- ističu nam domaćini.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, graničar i atletika).  U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...