Županija riješila prvi predmet raspolaganja nekretninama u državnom vlasništvu – Vrsi dobili teren za vrtić

Župan Božidar Longin i načelnik Općine Vrsi Luka Perinić potpisali su u Domu Zadarske županije ugovor kojim se Općini Vrsi daruje zemljište za potrebe izgradnje nove zgrade dječjeg vrtića. Riječ je o prvom pozitivno riješenom predmetu raspolaganja nekretninom u vlasništvu Republike Hrvatske na području Zadarske zupanije od stupanja na snagu Zakona o upravljanju državnim nekretninama.

“Danas s ponosom možemo reći da smo ovdje jer je riješen prvi pozitivan predmet raspolaganja državnom nekretninom, što pokazuje da je odluka države o prepuštanju dijela predmeta županijama bila dobra. Ovim potpisom na konkretan način ulažemo u one najmlađe naše građane, u one koji predstavljaju budućnost naše županije, naše Domovine. Siguran sam da je ovo početak jedne jako lijepe priče. Dug je još put pred lokalnom samoupravom do trenutka kada ćemo se ponovo okupiti kako bismo otvorili novi vrtić, no kako kaže stara izreka: I putovanje od tisuću milja počinje prvim korakom.

Sretan što smo taj prvi korak učinili”, poručio je tom prigodom župan Božidar Longin.

Načelnik Perinić zahvalio je Zadarskoj županiji na dobroj suradnji na svim razinama i najavio da bi radovi na novom dječjem vrtiću u Vrsima mogli započeti do kraja ove godine.

„Ovo je kruna na sve naše napore koje ulažemo u socijalnu i demografsku politiku. Stvaramo priliku za mlade obitelji da u našem mjestu i žive i rade. Trenutno u Vrsima imamo vrtić s dvije skupine, nemamo jasličke skupine i to je ogroman problem, tako da je novi vrtić neophodan kako bi zadovoljili sve potrebe”, kazao je je Perinić.

Podsjetimo, Zakonom o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH županijama su povjereni poslovi upravljanja neizgrađenim građevinskim zemljištem i građevinama sa zemljištem nužnim za redovitu uporabu te građevine, a koje se nalaze na njihovu zakonom utvrđenom području.

Sukladno odredbama navedenog Zakona, ministar nadležan za poslove upravljanja državnom imovinom je u veljači ove godine Zadarskoj županiji dostavio dio predmeta na nadležno postupanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...