002 Wings for Life World Run okupit će ekipu sastavljenu od 70 djelatnika hrvatskih županija…

Na startu ovogodišnje utrke Wings for Life World Run koja u nedjelju, 5. svibnja kreće s Liburnske obale u Zadru, prvi put će se naći i tim Hrvatske zajednice županija (HZŽ) s više od 70 sudionika iz svih županija. Ekipa je dobila naziv “Volim svoju županiju”, a za kapetana su izabrali iskusnog maratonca Igor Androvića, župana Virovitičko-podravske županije…

„Kao maratoncu rekreativcu koji je do sada istrčao deset maratona, velika mi je čast po prvi puta trčati Wings for Life World Run i biti kapetan divnim ljudima najbolje ekipe pod nazivom “Volim svoju županiju”. Ovo je jedinstvena utrka, i možda je upravo to ključno zašto je toliko uspješna, a cilj je svima isti – pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Motivacije nam ne nedostaje i naš natjecateljski duh željan je adrenalina, a vjerujem da će i publika u Zadru biti kao i uvijek, najbolji navijači i poticaj svima da istrče ono što su i poželjeli, jer ovo je jedan dan, cijeli svijet, jedan cilj“, kaže Andrović.

Osim virovitičko-podravskog župana za tim HZŽ-a još trče karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zadarski župan Božidar Longin te nekoliko zamjenika župana. Ostali članovi tima “Volim svoju županiju” zaposlenici su Zadarske županije, ali i niza drugih hrvatskih županija.

„Veselimo se što ćemo u Zadru ugostiti naše prijatelje iz svih hrvatskih županija. Trudit ćemo se biti dobri domaćini, a svima nam je zajednički cilj podržati ovu humanitarnu utrku koja je Zadar postavila na kartu renomiranih svjetskih gradova u kojima se ona paralelno održava“, poručio je župan Božidar Longin.

Da su svoj prvi nastup na Wings for life utrci shvatili ozbiljno, govori i podatak da su prošlog mjeseca članovi tima imali organizirane trkačke treninge, a one u Virovitici vodio je trostruki pobjednik zadarske utrke Robert Radojković.

-Veselimo se našoj prvoj zajedničkoj humanitarno-sportskoj aktivnosti i kilometrima koje ćemo zajedno osvojiti, poručuje ekipa “Volim svoju županiju”- dodali su iz Zadarske županije, pa sretno ekipa…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...