BRLOG CRAFT MARKET #16 Buvljak, sajam i neizostavno mjesto okupljanja zadarskih kreativaca i obrtnika

Pivo se točilo, grlo se močilo, da se ne bi osušilooooo…

… obično ttako nekako zamišljamo sliku kada se spomene riječ- pivovara.

No, Brlog zadružna pivovara odavno je i to i više od toga..

Tko je u toku-zna. Tko nije, imao je priliku saznati-danas. Brlog craft bar&shop u sklopu Brlog pivovare organizirao je u subotu Brlog craft market #16 koji se tako našao s nama.

Kiše su ih zaustavile zadnji put, ali sada je craftera još više i jedva su čekali da svoje kreacije iznesu na sunce, Brlog je bio prepun craftera, nastavilo se veselo šarenilo prijašnjih craftova….

-Kao što Vam je već poznato udružujemo male obrtnike, umjetnike, kreativce sa zadarskog područja s buvljak scenom, širimo priču, širimo broj craftera i buvljakuša. U cilju ostvarenja ciljeva, a to je da zajedno podržimo male obrtnike i poduzetnike u našoj sredini i da povećamo održivu i cirkularnu ekonomiju i nastavimo se ugodno družiti- poručili su priređivači na FB stranici, na kojoj su proteklih dana predstavili i niz izlagača kako bi saznali tko nam sve donosi svoje rukotvorine na još jedan Brlog craft market u ul. A. Hebranga.

Artemis dizajn je kreativni projekt u kojem se inspiracije izražavaju u raznim medijima, primjerice dizajnom nakita, ilustracija, oslikavanjem i aranžiranjem predmeta. Prilikom stvaranja koriste se različiti materijali i dijelovi, često se oslanjajući na metodu upcyclinga u kojoj se starijim predmetima daje neko novo, ljepše ruho. Priča je to u kojoj se kreativne ideje materijaliziraju s estetikom. Idemo dalje – druga je majstorica perlica i u Brlog nam je donijela svoje šarene kreacije – Kate iz Beadwaya. Za poneke komade potrebni su sati pripreme i izrade, ali sve to ona strpljivo slaže perlicu po perlicu u nešto posebno i unikatno samo za sebe ili kao poklon, za ljetne dane šarenim perlicama. U elegantnom svijetu heklanja Zaplet Twist, Nevena Krizman tako lijepo spaja tradicionalno sa svakodnevnim životom da ćete jednostavno morati ovo ljeto sebe nagraditi heklanim naušnicama. A svoje kreacije na Brlog craft market donijela nam je i Sandra Vukman. Njezina super moć je šivanje,  ručno šivane torbe idealne su za ljetne dane pred nama.

Razigrano, veselo i šareno – tako otprilike možemo opisati i mala kreativna remek djela koja stoje iza imena Name Your Frame, pa evo što o sebi kaže Karla: „Ja sam bivša novinarka, rodom iz Rijeke, a adresom iz Zadra. Uz to, majka dvoje djece i oduvijek u duši kreativka.  Svojim samoukim, 8 godina strpljivo “klesanim” umijećem obrade polimerne gline, predmete iz svakodnevnog života (bilo da su ukrasni ili za korištenje), pokušavam učiniti ljepšim i posebnijim. Bavim se ukrašavanjem predmeta koristeći polimernu glinu, pretvaram ih u personalizirane posebne i unikatne poklone za raznorazne prigode (od rođenja, rođendana do vjenčanja ili jednostavno malog znaka pažnje), riječi i želje svojih klijenata pretačem u poklon satkan od uspomena, posebnih trenutaka, riječi, emocija,… U mojoj personaliziranoj polimernoj radionici tako novi život dobivaju okviri, šalice, pribor za jelo, zdjelice, tanjuri, magneti, kasice, kutije za uspomene, naušnice, prstenja,.. Što se tiče samog imena Name your frame, ono nas vraća na početak priče, iako danas imam raznovrstan asortiman, ponajviše šalice, naziv obrta dugujem okvirima s kojima sam krenula i za koje sam smatrale da će biti moj jedini ‘doseg’, a posebno sam ponosna na činjenicu što je svaki proizvod unikatan. Obožavam izazove, sa svakim uspješno odrađenim osjećam se kao da sam ‘narasla’ za 10 cm, neopisiv osjećaj! Posebnost kod personaliziranih poklona je što se vidi da je ljudima koji ih naručuju iznimno stalo do osobe kojoj naručuju. Žele je iznenaditi, dati joj nešto posebno, prenijeti poruku… Ta osoba ulaže trud i istražuje što druga osoba voli, pa sve do najmanjeg detalja. Zar nije to već znak ljubavi, i da je nekome jako stalo? To mi je divno i jako sam počašćena što sudjelujem u izradi takvog iznenađenja za nekoga“, ističe Karla.

Sanja Rubelj, 53 godine, majka je troje djece, živi i radi u Zadru, zaljubljenik u prirodu i eko proizvode, zbog toga je osnovan OPG Rubelj-EBBS, u mjestu Bulić, pokraj Benkovca. Proizvodi prirodne proizvode visoke kvalitete uključujući maslinovo ulje (Oblica, Drobnica) i ručno rađene sapune za sve generacije i tipove kože, savršene, prirodne proizvode za poboljšanje dobrobiti i vas, ali i vašeg četveronožnog ljubimca. SunflowersbyAna nam pak donosi svoje makrame ogrlice i kristale u pozitivnoj energiji kreativnosti, kreativnost je ceremonija pozitivne energije, tvrdi Ana. Danijela Šego nam je predočila raznolik asortiman, među njenim radovima su rokovnik, planete i razni ukrasi.

Evo što nam poručuje Danijela: “Složit’ će te se sa mnom da su ručno rađeni proizvodi vrijedni kako naše, tako i Vaše pažnje i podrške, ako ništa drugo zbog njihove originalnosti, zbog te posebne energije i pažnje koja je bila potrebna za njihovu izradu i koja se u njima trajno ogleda“.

U svijetu Pheralla – svaki se proizvod rađa iz ljubavi prema mediteranskom načinu života. V&M, veseli je par mediteranskih korijena koji stoji iza škura ovog brenda. Dizajniraju motive koji oživljavaju našu svakodnevicu, inspirirani lokalnim užancama. Metalne skulpture su nam došle iz Poljica, a njihov je kreator Ive Jurlina…

A uz izlagače i male poduzetnike razgledavanjem i kupovinom njihovih proizvoda na zanimljivim štandovima, moglo se podržati i Fond za žene, i to kupnjom kupona donirajući 2 eura doprinijeti zakladi SOLIDARNA koja je kao jedan od prioriteta postavila promicanju rodne ravnopravnosti i rad na zaštiti ženskih prava. Mali dio velikog događanja možete vidjeti u slikicama Linde Vidović, odmah ispod teksta… (PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...