DANAS JE TAJ NJIHOV DAN Adio školskim klupama: “Ludijada” zadarskih maturantica i maturanata…

Radosna, vesela lica, a kako i ne bi bila…

Dugih 12 godina ostavili su u školskim lupama, osam osnovne, tri-4 srednje,  neki će na faks, dio nakon obrazovnog u poslovni sustav, ostatak na biro rada.

-Bilo je zaguljeno, jedva sam čekala završetak, a sada… žao mi, opet bih isto prošla- kazuje nam Danijela.

Nije ni stigla privesti kraju rečenicu, a odnekud je stigla vrećica- brašna. Domaćega.

Umjesto ljutnje- smijeh, tako je to kada si- maturant.

Pjesma, mahanje prolaznicima, mimohod kaletama, ulicama, Trgom, rivom, pa preko Foruma na Kampo Kaštelo, ususret Pozdravu Suncu i Morskim orguljama, Pao je i poneki skok u morsko plavetnilo, doskok u raznoraznim stilovima, u ruci zero i pivica…

‘Dosta nam je frizerstva i škole, dajte nam jegera i cole’, ‘Šminka i kreme glavne su nam teme, vosak ili britvice najveće dileme…’, ‘Završile obrtničku tri godine, sad na kasu u Plodine’, ‘Oduvijek su znali strojari pravi, kako se vijak u maticu stavi’, tek su mali dio čitavog velikog repertoara duhovitih, zanimljivih, vrckavih, domišljatih, provokativnih, aludirajućih, čak i edukativnih, u nekim životnim područjima, parola iz megafona i natpisa na šarenim majicama.

Danas je njihov dan. Velika većina nas je isto ili slično davno prošla. Pustimo to i njima- uostalom za tridesetak tisuća mladih u RH u pitanju je povijesni petak kojega će pamtiti cijelog života…  (PL)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...